Dorpsraad

Babberich

WEEK VAN DE EENZAAMHEID…….

In de periode 30 september tot en 7 oktober wordt in ons land extra aandacht besteed aan eenzaamheid….mijn inziens een steeds groter wordend maatschappelijk probleem. Ook in ons prachtige dorp Babberich is er veel eenzaamheid onder onze dorpsgenoten net zoals in de hele gemeente Zevenaar.

Ik citeer een definitie over eenzaamheid:

“ Eenzaamheid is het subjectief ervaren van een onplezierig of ontoelaatbaar gemis aan ( kwaliteit van ) bepaalde sociale relaties. Het kan zijn dat het aantal sociale contacten dat men heeft met andere mensen geringer is dan men wenst”.

Alleen zijn of je eenzaam voelen is niet hetzelfde, het valt wel vaak samen. Eenzaamheid is voor iedereen anders, hoe het voelt en wat het met je doet. Eenzaamheid kan verschillend zijn, zoals sociaal en emotioneel, het gaat er om hoe men dit zelf ervaart en vooral voelt.

Probleem is dat deze steeds groter wordende groep bestaande uit zowel jongeren als ouderen er zelf niet voor willen of kunnen uitkomen dat ze eenzaam zijn. In deze week van de eenzaamheid zou het voor ons als dorpsgenoten een motivatie moeten zijn om goed om ons heen te kijken en samen iets aan deze groep te gaan doen.

Dit kan onder meer om ze te vragen om mee te doen in het sociale leven in ons dorp, een kopje koffie of thee samen drinken thuis of bijvoorbeeld in de Huiskamer van het Kulturhus de Borg, neem ze mee naar jeugdwerk, ouderen activiteiten zoals KBO, Koersbal of anderszins, neem ze op in buurtverenigingen, stimuleer ze om vrijwilliger te worden binnen ons verengingsleven. Deze groep jongeren en ouderen hebben aandacht nodig en daar kunnen we met zijn allen heel veel aan doen. Laten we de drempels voor hen wegnemen. Laten we de sociale en emotionele eenzaamheid welke zich achter gesloten deuren bevindt doorbreken, wij wonen niet alleen hier maar leven er ook, op elkaar letten en betrekken zodat iedereen hier een prettig sociaal leven kan hebben.

Ik wilde graag als voorzitter van de Dorpsraad-Babberich dit , uit mijn hart, onder uw aandacht brengen.

Willy van Dinther.

DE VLAG UIT IN BABBERICH……

Schuttersfeest

Schuttersfeest, het grootste verbroederings- en volksfeest in Babberich, kan en mag dit jaar niet plaatsvinden.

Het bestuur van ons Gilde Sint-Jan heeft op de juiste en motiverende wijze gecommuniceerd met alle dorpsgenoten, de vlaggen wapperen overal in ons dorp, dat voelt goed.

Gelukkig wordt in onze buurtschappen, gewoon thuis, bij vrienden/tafel groepen, in Kulturhus de Borg en in onze Horeca gelegenheden, het schuttersfeest in kleinere kring gezellig gevierd.

Ik wens iedereen in Babberich een mooie schuttersfeest zondag, er is ook nog een kleine maar leuke kermis op het Babborgaplein te bezoeken.

Schuttersfeest in Babberich is één van sterke pijlers waarop wij ons dorp leefbaar houden en dit zal nooit verdwijnen.

Hulde aan het Gilde Sint-Jan, Hulde aan Koning Marcello en Imke.

Willy van Dinther, voorzitter Dorpsraad-Babberich.

 

Stand van zaken slecht mobiel bellen in Babberich met adviezen

Pierre uit Babberich maakt zich zorgen omdat hij met zijn mobiel geen 112 kan bellen Foto Kathy van MaarenAlle bewoners bedankt voor de reacties. Het blijkt, wat we al wisten, dat het bereik op veel plaatsen in de kern van Babberich niet goed is om te bellen of gebeld te worden. We hebben het probleem bij alle 3 de providers geconstateerd: KPN, Vodafone en T-Mobile.

We vinden het onacceptabel dat provider Simpel zelfs tegen een bewoner aangeeft dat ze uit Babberich moeten gaan verhuizen om een goed mobiel bereik te krijgen.

De ervaringen zijn dat je momenteel buiten niet goed 112 kunt bereiken. We vinden het van groot belang dat we zowel buiten als binnenshuis 112 moeten kunnen bellen in noodgevallen. Of dat we bereikt kunnen worden voor noodgevallen zoals b.v. AED noodopzoeken.

We hebben op verschillende plaatsen klachten ingediend maar dit heeft nog niet de gewenste resultaten opgeleverd. We zijn bezig om te kijken hoe we daar verandering in kunnen krijgen.

Hierbij het advies voor de korte termijn.

Lees meer...

Maurice Driessen stopt als locatiemanager van de Borg

Logo de Borg

St.Uitv.Beheer Kulturhus

Beste dorpsgenoten,

 

Maurice Driessen heeft per brief laten weten dat hij zijn functie per 31 augustus 2021 neerlegt als locatiemanager van Kulturhus de Borg. Uiteraard betreuren wij zijn weloverwogen keuze, maar hebben respect voor deze keuze. We willen Maurice bedanken voor zijn inzet, vertrouwen en samenwerking gedurende een lange tijd. We wensen hem alle goeds voor de toekomst, zowel privé als zakelijk. De komende periode zullen de belangrijkste werkzaamheden verdeeld gaan worden en gaan we van daaruit ons richten op de toekomst.

Bij vragen kunt u zich wenden tot:

Contactpersoon financiële zaken: Henk Dukkerhof 06-44070120

*Contactpersoon verenigingen: Willy van Dinther 06-22397155

*Contactpersoon onderhoud: Geert Gademan 06-53268855

Uiteraard kunt u met u vragen ook contact opnemen met:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke groeten,

Johan Schlief, voorzitter Stichting Uitvoerend Beheer
Ben van Bindsbergen, voorzitter Stichting Kulturhus Babberich

 

DE LIEMERSE VLAG…..

liemerse vlag2 1024x571 1Sinds deze week hebben wij in onze de Liemers een eigen vlag. We zijn als inwoners van de gemeente Zevenaar erg blij in het prachtige gebied De Liemers te wonen en te leven.

Indien u ook een Liemerse vlag bij of aan uw pand of woning wilt, dan kunt u deze bestellen, ga naar liemerseambassade.nl/bestel-de-liemerse-vlag, u kunt kiezen uit 3 afmetingen.

Van harte aanbevolen , Willy van Dinther

INTERNATIONALE PRIJS PIET ALBERS FRAMBOZENKWEKER

frambozen 1frambozen 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piet Albers , frambozenkweker aan de Emmerichseweg 2 in Babberich, heeft een belangrijke internationale prijs gewonnen.

Een van de agri-projecten van Groen-Leven, de zonnepanelen boven de frambozen van Piet Albers in Babberich, is op woensdag 21 juli bekroond met de Smarter E Award 2021 in de categorie “ Outstanding Projects ”.

De Smarter E Award beloont wereldwijd oplossingen en concepten die gebaseerd zijn op hernieuwbare energie, decentralisatie en digitalisering om verschillende aspecten van energie met elkaar te verbinden. De categorie Outstanding Projects erkent gerealiseerde projecten op het gebied van zonne-energie, opslag, energiebeheer en transport.

Lees meer...

Agenda

Vind ons op Facebook