“ PROBLEEM HONDENPOEP “

Een aantal dorpsgenoten ( beslist géén hondenhaters ) heeft gevraagd of ik het probleem hondenpoep in ons dorp onder uw aller

aandacht wilde brengen.

Zij melden het navolgende:

Ondanks dat de meeste hondenbezitters netjes met een “zakje” aan de riem hun hond uitlaten, lijkt het er op dat dit zakje in een

aantal gevallen niet of nauwelijks wordt gebruikt.

De overlast van hondenpoep op voetpaden en stoepen lijkt steeds erger te worden, want niet alleen de kans is groot dat je in een

verse drol stapt doch het hoort ook niet, uw dorpsgenoten vragen dan ook vriendelijk of iedereen de hondenpoep direct wil opruimen

in het bekende zakje of anderszins.

Wij vragen van u het navolgende:

Wij zijn er in ons dorp voor en met elkaar, onze vrijwilligers zorgen dat heel Babberich zwerfafval vrij is, maar laten diegenen die

zo’n trouwe hond hebben ( en daar ben ik er een van ) de moeite nemen om aan het verzoek van onze dorpsgenoten te voldoen,

namens iedereen hartelijk dank.

Willy van Dinther, voorzitter Dorpsraad-Babberich.

AFVAL DUMPEN IN BABBERICH !!!

zwerfafval dijkHet is eigenlijk te bizar om u te laten zien wat er zoal aan afval wordt gedumpt in de bermen langs onze wegen in ons mooie dorp.

Zelfs grote zakken afval , zoals u op de foto ziet , worden langs de dijk in ons dorp gedumpt, niemand is daar blij mee en zeker de eigenaren van deze pony’s niet, deze dieren hebben wel degelijk aan en van deze afvalzakken gegeten, te triest voor woorden.

Onze 18 Babberichse vrijwilligers van de zwerfafval werkgroep ruimen alles wel netjes op, maar willen met deze foto de mensen wakker schudden dat dit toch niet mag gebeuren in ons dorp, wellicht helpt het plaatsen van deze foto.

In Memoriam WIM MESSING.

wim messingOns bereikte het droevige bericht van het overlijden van onze (oud)plaatsgenoot WIM MESSING op de gezegende leeftijd van 102 jaar

Iedereen in ons dorp en omgeving kent Wim, een markante, gerespecteerde en geliefde man met zijn levenswerk de Kapperszaak en het Café annex Zaal Kloosterzicht, zijn levenshobby’s de SV Babberich en zijn Camper.

De eeuwige vrijgezel genoot van het werk in zijn kapperszaak en café, de sociale contacten waren voor hem de vitaminen, in beide zaken was het altijd druk en hij leidde de beide zaken tegelijk én op zijn eigen bekende manier, vertrouwend maar wel oplettend, zijn café was jarenlang het Clubhuis van zijn SV.

De SV Babberich was alles voor hem, hij was secretaris/bestuurder van 1963 tot 1984, gezichtsbepalend doch bescheiden en liever op achtergrond voor de SV en zag zijn club naar grote hoogte groeien.

Lees meer...

Dorpsgids 2021

DORPSRAAD-BABBERICH PRESENTEERT UNIEKE NIEUWE DORPSGIDS 2021

Dorpsgids 2021

Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Babberich

Jacky Gademan – Pattipeilohy, voorzitter T 06 48 55 74 94

Jeugd- en Jongerenwerk organiseert tal van activiteiten voor onze jeugd in Babberich zoals Sinterklaas intocht en feest,

Carnavals zondag.

Iedere week op dinsdag jeugd- jongerenwerk met gevarieerd programma van 18.15 – 19.45 uur.

Wij zijn er als vereniging voor de toekomst van Babberich, meldt u zich aan bij ons, van harte welkom.

Kerststal

Een plaatje van de kerststal die dit jaar voor de laatste maal in onze St.Franciscuskerk staat opgesteld.

kerststal 2020