Dorpsraad

Babberich

HARINGHAPPEN ZONDAG 5 JULI 2020

 Logo de BorgDorpsraad Babberich

 

 

 

VANAF 11 UUR TOT 13 UUR KULTURHUS DE BORG.

Eindelijk kunnen we weer starten met onze activiteiten, we willen beginnen met het traditionele haringhappen, in vorige jaren gehouden in de avonduren, maar nu op zondag 5 juli van 11-13 uur.

KULTURHUS DE BORG en DORPSRAAD-BABBERICH, heten u van harte welkom, immers wij willen de “huiskamer” van Babberich zijn waarin iedereen zich thuis voelt én waar u met open armen wordt ontvangen.

Wij willen nieuw elan zoals gastvrijheid, uitstraling, vriendelijkheid, gezelligheid , uitnodigend, verbindend, mooier dan met het Haringhappen kunnen we niet beginnen , gelijk een uitdaging om dan ons ideaal om te zetten in daadkracht, daarin speelt u een belangrijke rol.

Het verenigingsleven én de leefbaarheid zijn kenmerkend in ons prachtige dorp, waaraan iedereen een steentje kan bijdragen in welke vorm dan ook, in dit geheel spelen Dorpsraad-Babberich én Kulturhus de Borg een centrale, verbindende rol.

De besturen van de Dorpsraad-Babberich én het Kulturhus de Borg hopen u zondag 5 juli 2020 te mogen begroeten om samen een paar mooie uurtjes met elkaar door te brengen.

 

Jaarlijkse bijdrage aan de Dorpsraad-Babberich

Wij zijn zeer aangenaam verrast geworden en worden nog steeds verrast door uw vrijwillige, zeer gewaardeerde financiële bijdrage aan de Dorpsraad-Babberich, heel veel dorpsgenoten hebben een financiële bijdrage overgemaakt waarvoor onze oprechte, hartelijke dank. Een aantal dorpsgenoten hebben ons verzocht nogmaals het banknummer bekend maken omdat ze het nummer of de nieuwsbrief kwijt waren, hiermede laten we het nogmaals volgen : NL13 RABO 0304 8547 19 t.n.v. Dorpsraad-Babberich o.v.v. vrijwillige bijdrage 2020. Het stimuleert ons dat u ons zo geweldig steunt wij zien het als een grote waardering voor ons vrijwilligerswerk voor de leefbaarheid in ons dorp. In verband met de vakantie volgende nieuwsbrief zal rond 19 augustus zijn.

Ik wens u namens de gehele Dorpsraad-Babberich en al haar vrijwilligers een fijne (andere) doch zonnige vakantie, blijf gezond. Hartelijke groet Willy van Dinther, voorzitter

Kulturhus de Borg

Logo de Borg

De besturen van het SUB, SKB en de RvT van de Borg willen u gaarne het volgende vertellen, we hebben de afgelopen maanden in de diverse commissies veel zaken op de rails gezet, immers door het coronavirus zijn een groot aantal activiteiten al dan niet tijdelijk komen te vervallen, maar we moeten wel zorgen dat de Borg financieel overeind blijft, ter geruststelling er wordt hier op vele fronten hard en effectief aan gewerkt. Door de kleine versoepelingen kunnen onder meer de Harmonie St.Franciscus en de Drumfanfare St.Jan weer op de voor hen gebruikelijke dagen repeteren. Ook vergaderingen tot maximaal 30 personen zijn weer toegestaan, alles met inachtneming van de strenge maatregelen van de RIVM, de Borg is voorzien van plakstickers hoe bezoekers moeten lopen of zitten, er is een hygiëne zuil geplaatst bij de ingang en overal staan alcoholreinigers, de bar is voorzien van een plastic wand, dus aan alle voorwaarden is voldaan. Als er vanaf 1 juli weer versoepelingen zijn, dan horen alle verenigingen en betrokkenen dat direct per mail van ons, kijkt u vooral goed op de website van de Borg www.kulturhusbabberich.nl

Kulturhus de Borg wil de huiskamer van Babberich worden: van harte welkom, gastvrij, gezellig, veel (nieuwe) activiteiten, daarom hebben we veel vrijwilligers nodig die ons willen helpen en we hebben ideeën van u nodig, geeft u het ons aan, we hebben ruimte genoeg op bepaalde delen van de dag en avond , laten we in beweging komen, help ons op velerlei gebied, wij willen een volle Borg voor iedereen en waarin men zich thuis voelt, doe mee en meld u per mail aan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , doe mee, dank u wel !!

Het traditionele Haringhappen in de Borg gaat dit jaar plaatsvinden en wel op zondagmiddag 5 juli 2020 van 11 uur tot 13 uur, dit tijdstip is gekozen omdat voor een aantal mensen de avond een probleem is, de commissie activiteiten gaat aan de gang om alles volgens de RIVM regelgeving organisatorisch goed te laten verlopen.

Diverse mededelingen

Dag beste mensen,

Doordat bijna iedereen zich in deze coronavirustijd keurig aan de regels heeft gehouden en nog steeds blijft houden, worden de , terecht strenge , maatregelen van het RIVM en onze Regering geleidelijk aan versoepeld, we willen zo graag weer een normaal leven met activiteiten, sociale contacten, verenigingsleven, werken, het was zo gewoon, we zijn weer gestart onder meer in de scholen, de horeca, het buitensporten, maar ook onze economie zal zich moeten herstellen met aller hulp want anders komt er een ongekende crisis waarvan de afloop niet te voorspellen valt. Bedrijven worden voorlopig financieel gelukkig geholpen en zo kunnen we ons herpakken en vooruitgaan en dan in goede gezondheid. Resultaat bij ons was dat we nog intenser met elkaar omgaan, op elkaar letten, in noodsituaties helpen, ook in deze crisis zijn we een hechte gemeenschap.

Grote evenementen worden vooralsnog niet toegestaan zoals het reeds afgelaste Schuttersfeest en wat nog meer niet doorgaat in de maanden vanaf september.

Wel gaat het Naschoolse Sporten en Bewegen o.l.v. Willi van Bindsbergen weer starten, de locatie is het sportveldje naast onze basisschool, op de volgende vier data kunnen de kinderen weer volop sporten : maandag 29 juni, woensdag 1 juli, maandag 6 juli en woensdag 8 juli, direct na schooltijd, we rekenen weer op heel veel kinderen want sporten en bewegen is goed voor iedereen.

In de vorige nieuwsbrief heb ik gemeld dat er prachtig burgerinitiatief is ontstaan door de bewoners van onze nieuwe wijk Kloosterweide, ik kan u vertellen dat de presentatie aan de gemeente Zevenaar inmiddels in de Borg heeft plaatsgevonden, de beoogde faciliteiten passen perfect in deze jonge nieuw wijk, dank aan de bewoners, belangrijk is te weten dat de verkoop van de 2e fase inmiddels volop aan de gang is en door de vele aanvragen zal dit project van 17 woningen dadelijk verkocht zijn, vervolgens zijn er plannen voor fase 3 weer 17 woningen, dan is er een prachtige nieuwe wijk bij in Babberich met goede (ontsluitings)wegen, voetpaden, led verlichting, veel groen en natuurlijk de beoogde faciliteiten van de bewoners. Het is dan goed wonen én leven in deze jonge wijk.

Verder is de herbestemming van onze Sint-Franciscuskerk in zo’n fase beland dat het kan worden toegelicht, dit zal gebeuren op maandag 29 juni 2020 in ’t Centrum van 20.30-21.30, echter omdat door het coronavirus slechts een klein aantal mensen is toegestaan, dient u zich, indien u belangstelling heeft, vooraf aan te melden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. u krijgt daarna bericht of u er bij mag zijn.

Een aantal dorpsgenoten heeft zich bij ons gemeld om zwerfafval in hun woonomgeving periodiek te gaan opruimen, de Dorpsraad-Babberich heeft dit zeer gewaardeerd burgerinitiatief besproken met de NME, welnu de NME faciliteert in de benodigde materialen zoals knijpers, handschoenen enzovoorts, wilt u ook in uw wijk een gedeelte periodiek opruimen, meld u zich dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan gaan we het aantal aanmeldingen opgeven bij NME/Go Clean, vervolgens komen we bij elkaar om samen de uitvoering te bespreken. Uw aanmelding stellen we zeer op prijs.

Huize Valdyk

Bamboe Huize ValdykHUIZE VALDYK, midden in Babberich, helemaal in het groen…

Huize Valdijk, is een historisch pand wat zijn oorsprong kent omstreeks 1825, op de gevel staat nog het logo met de oorspronkelijke naam Huize Valdyk.

Huize Valdijk, is gesitueerd op een ruim eigen, gedeeltelijk omgracht terrein aan de noodzijde van de Dorpstraat, het terrein is via een lange gebogen oprijlaan bereikbaar. Het hoofdhuis vormt het centrale deel van een kleine gebouwengroep inclusief een modern kantoorgebouw. Het hoofdhuis bestaat uit een historisch voorhuis en een nieuw opgetrokken achterhuis. Verder zijn er een aantal bijgebouwen aan de achterzijde.

Huize Valdijk, is omringd door hoog, dicht groen, op het landgoed prachtige aangelegde, verzorgde tuinen in alle mogelijke soorten en vormen, de bamboe-tropen tuinen zijn werkelijk uniek te noemen.

Een landgoed met een lange historie, verscholen in hartje Babberich, waar eigenaar Ben Jacobs niet alleen in alle rust woont én leeft maar ook werkt voor zijn administratiekantoor, dagelijks met liefde en passie zijn prachtige tuinen onderhoudt én daar waar nodig verder perfectioneert. Op dit landgoed is het genieten van de natuur in al zijn volle glorie.

Foto’s Wil Kuijpers Babberich

Schuttersfeest 2020

Schuttersvereniging St.JanBeste Schuttersvrienden en Schuttersvriendinnen,

Het corona-virus houdt de wereld in zijn greep. Het kabinet en het RIVM doen er alles aan om verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus (COVID-19) te beperken. We moeten dan ook helaas mededelen dat Schuttersfeest 2020 op 6, 7 en 8 september a.s. geen doorgang zal hebben.

Gezien de vele en lange voorbereiding die Schuttersfeest nu eenmaal meebrengt en de onzekerheid of de nu afgekondigde maatregelen na 1 september volledig zijn opgeheven brengt ons tot dit besluit. Het jaarlijkse feest waar we elk jaar van zondag tot en met dinsdag vol gas gaan en waar de gemeenschap elk jaar zo naar uitkijkt. Met name de 1.5 meter economie waar we mee te maken hebben en krijgen kost vele hoofdbrekens. Aantal leden aan tafel?, aan de bar?, in de Foyer?, een polonaise? of gewoon gezellig een dansje?, en hossen? ……..We kunnen niet instaan voor de gezondheid van alle leden, toeschouwers en vrijwilligers. En dat staat ten allen tijde voorop. Waar we het liefst weer met elkaar hadden geproost op een gezond leven, zullen we met z’n allen een pas op de plaats moeten maken om gehoor te geven aan de maatregelen die nodig zijn om ons allemaal gezond te houden.

Het bestuur is op dit moment bezig om alle mensen, die betrokken zijn bij Schuttersfeest 2020 vanuit Gilde St. Jan Babberich, te informeren. Wellicht kunnen we op zondag 6 september in overleg, op welke manier ook, nog een passende invulling geven, in deze voor ons allen bizarre tijd.

Vanuit het bestuur Gilde St Jan Babberich wensen we u allen veel gezondheid toe, fijne vakantie en blijf vooral goed voor elkaar zorgen.

Hou onze website www.gildestjan.nl in de gaten. We zullen hier af en toe updates plaatsen.

We hopen iedereen in goede gezondheid op Schuttersfeest 2021 te zien.

En wel op 5,6 en 7 september 2021!

Bestuur Gilde St Jan Babberich  

Agenda

Vind ons op Facebook