Dorpsraad

Babberich

HENRIËTTE VAN BINDSBERGEN….DANK JE WEL

Henriette afscheid DorpsraadDe feestelijke algemene bestuursvergadering op 1 september werd geheel gewijd aan onze bestuurder Henriëtte van Bindsbergen.

Henriëtte , bestuurder vanaf 2014 tot 2022, kan door het drukke en veranderde werk in het onderwijs, welke ook vaak nog doorloopt tot in de avonduren, haar functie niet meer naar haar wens uitvoeren.

Voorzitter Willy van Dinther memoreerde in zijn toespraak de grote verdiensten van Henriëtte voor de Dorpsraad-Babberich en de leefbaarheid in ons dorp. Henriëtte vervulde in het bestuur de functie van secretaris. Zij begon in een moeilijke periode van de Dorpsraad en heeft een grote bijdrage geleverd tot hetgeen de Dorpsraad nu is: een gedegen en gedragen organisatie met ruim 70 vrijwilligers, alom gerespecteerd en gewaardeerd zowel bij de dorpsgenoten als de overheden.

Henriëtte was liever doorgegaan , had er grote moeite mee om te stoppen, maar het was niet meer te combineren. De Dorpsraad-Babberich zal haar als bestuurder gaan missen, bovenal was ze als mens zeer geliefd binnen het bestuur: Deskundig, gedreven, luisterend, adviserend, charisma zijn kenmerkend voor Henriëtte.

Henriëtte kreeg voor haar vele verdiensten uit handen van de voorzitter een prachtige bos bloemen en nog twee mooie cadeaus aangeboden, een diepe buiging en heel veel dank voor alles, zo besloot hij.

Op haar beurt dankte Henriëtte haar medebestuursleden voor de jarenlange prettige, menselijke en succesvolle samenwerking en zegde toe dat ze beschikbaar blijft voor de ad hoc activiteiten waarvoor de Dorpsraad bekend staat.

 

Concert 20 oktober 2022

concert RMK

UITNODIGING RITMISCH KOOR BABBERICH…. 54 JAAR

De afgelopen 54 jaar heeft ons Ritmisch Koor, mede dankzij de trouwe fans en de bezoekers met plezier opgetreden en dat doen we natuurlijk nog steeds.

Op 20 oktober aanstaande gaan we kleinschalig vieren dat we 54 jaar bestaan met een “KLEIN CONCERT”. Dit doen wij in het Kulturhus de Borg.

Onder het genot van koffie/thee met wat lekkers bent u welkom vanaf 19.30 uur, waarna wij om 20.00 uur zullen gaan zingen tot ongeveer 21.30 uur met een tussentijdse pauze.

IEDEREEN IS VAN HARTE WELKOM, we hopen u allen te mogen begroeten.

Tot dan, RITMISCH KOOR BABBERICH.

 

BOKBIERPROEVERIJ – 14 OKTOBER – DE BORG.

Babberich Bokbier festival Poster

Na een succesvolle avond waarbij drie lokale brouwerijen uit de regio een smakelijke Bierproeverij presenteerden in samenwerking met onze COOP Babberich, wordt er nu op vrijdag 14 oktober wederom een bierproeverij georganiseerd door onze COOP Babberich in samenwerking met Stichting Uitvoerend Beheer de Borg.

Op deze avond zal het Bokbier centraal staan, maar liefst zes bokbieren zullen worden aan geboden om te proeven. Bieren van brouwerijen met de naam zoals “de eeuwige jeugd “- Lefebre, Jopen, Muifelbrouwerij, RockCity en Lindeboom zullen centraal staan. Willie van den Berg heeft geprobeerd om zoveel mogelijk verschillende smaken op tafel te krijgen.

Bokbier is een van de oudste seizoensbieren in Nederland, oorspronkelijk ondergistend maar de laatste jaren meer en meer bovengistend gemaakt van gerst of van tarwe.

Bent u ook nieuwsgierig naar de achtergrond en verschillende smaken van bokbier, dan is deze avond zeer geschikt om aan te schuiven. Biersommelier Rick Witjes van Brouwerij De Brouwerick gaat op deze speciale avond uitleg en achtergrond ten gehore brengen.

De kosten voor deze avond zijn 10 euro in de voorverkoop bij onze COOP Babberich en DE BORG. Aan de deur zijn de kosten 12.50 euro. Daarvoor krijgt u dan 6 glazen bokbier aangeboden en een masterclass van Rick Witjes.

Op veler verzoek zal er na 22.00 uur gelegenheid zijn om nog even na te praten/drinken in de foyer van DE BORG , waarbij ook nog enkele borrelhapjes worden aangeboden.

Deze avond op vrijdag 14 oktober begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur in ons Kulturhus de Borg, inloop vanaf 19.30 uur.

Van harte welkom, u komt toch ook (weer) ? graag tot dan !!

RAYMOND SCHIPPER KONING VAN HET GILDE ST.JAN 2022.

Onder prachtige weersomstandigheden en met een ongekend aantal dorpsgenoten als belangstellenden , won Raymond Schipper de spannende tweestrijd van Alex Walravens op het terrein van Centrum Reijmer.

Raymond Schipper Koning Gilde St.Jan 2022 en Hannah Hunting de nieuwe Jeugd Koningin.

Raymond en Hannah , van harte gefeliciteerd en maak er onder jullie leiding niet alleen een mooi schuttersfeest van maar ook een mooi jaar.

                        

 
schuttersfeest foto 1schuttersfeest foto 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

schuttersfeest foto 8schuttersfeest foto 9

SCHUTTERSFEEST 2022……

Schuttersdag 2022 1 Custom

Het mag weer, het kan weer , dus doen we het weer met zijn allen in Babberich. Schuttersfeest vieren op 4, 5 en 6 september.

Het Gilde St.Jan met kader, de Drumfanfare St.Jan en de Harmonie St. Franciscus, een drie eenheid, staan garant voor een prachtig verbroederings- en verbindend feest. De erebogen van welkom staan in het hele dorp, de groene Gilde St.Jan vlaggen hangen aan onze gevels. Onze verkeersregelaars zorgen voor de verkeersveiligheid tijdens de rondtochten door ons dorp. De weergoden zijn ons ook nog eens erg gunstig gestemd.

Het Kulturhus de Borg zal drie dagen bruisen onder de muzikale tonen van het toporkest KalibeR, het Babborgaplein vol met kermisattracties voor elk wat wils.

DORPSRAAD-BABBERICH WENST ALLE INWONERS VAN BABBERICH EEN OUDERWETS GEZELLIG SCHUTTERSFEEST !!

 

Agenda

Vind ons op Facebook