Dorpsraad

Babberich

Open tuinen weekend in de Liemers

Wie bezoekt er niet graag een mooie tuin? Groei & Bloei – Liemers organiseert ook dit jaar weer een open tuinen weekend. Dit jaar op zaterdag 22 & zondag 23 juni.

Mensen stellen hun tuin in dit weekend één of twee dagen open voor publiek; kleine,middelgrote en grote tuinen zijn dan te bezichtigen. Het thema dit jaar is “levende tuinen”.

Groei & Bloei zou het heel fijn vinden als er zich weer een paar mooie tuinen in Babberich aanmelden. Zou u het leuk vinden om uw tuin voor anderen open te stellen ?! Of heeft u misschien een moestuin die het bezichtigen waard is ?!

Bel ons dan (Ceciel van Don – 0316-342919 of Tiny Willems – 0653-864800) of mail ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij leggen u dan graag uit hoe alles werkt, beantwoorden uw vragen en komen ter voorbereiding een keer graag bij u langs.

De deelnemers van voorgaande jaren reageren na afloop altijd heel enthousiast over het openstellen van hun (moes)tuin!

Beste mensen, ons dorp heeft vele prachtige (moes) tuinen, de Dorpsraad-Babberich beveelt dit “ open tuinen weekend ” bij u van harte aan en hoopt op veel aanmeldingen uit ons dorp.

Willy van Dinther, voorzitter

Bijna 75 jaar VRIJHEID 1945-2019 in Babberich

Velen van ons hebben de tweede wereldoorlog 1940-1945 niet lijfelijk meegemaakt. Diegenen onder ons die deze verschrikkelijke oorlog

meegemaakt hebben, koesteren al bijna 75 jaar vrijheid. Overal in onze wereld zijn oorlogen, brandhaarden , onbeschrijfelijk veel leed,

mensen op de vlucht…waar naar toe…niet te begrijpen dat mensen elkaar door de eeuwen heen bestoken met de ergste, onmenselijke middelen.

Wij hebben hier in ons land nu al bijna 75 jaar vrijheid, het wordt als normaal beschouwd ( ook door mij ) maar laten we ons realiseren

dat heel velen zijn gesneuveld om ons deze vrijheid te bezorgen.

Zondag 14 april was een groot eerbetoon aan de Beekseweg 33, wij herdachten niet alleen de voor onze vrijheid gesneuvelde Britse piloten doch ook alle gesneuvelde soldaten en omgekomen burgers. Op zo’n moment realiseren wij ons wat vrijheid betekent.

Overal in ons land is op 4 mei dodenherdenking , met 2 minuten stilte , deze herdenking mag nooit opgeheven worden, op 5 mei hangen wij de Nederlandse vlag uit en vieren we onze bevrijding……verdriet en vreugde ligt vlak bij elkaar, laten we dat samen in Babberich , jongeren en ouderen, nooit vergeten.

Willy van Dinther, voorzitter Dorpsraad-Babberich

Koningsdag 2019 Babberich

20190427 114932 HDR CustomBabberich kan terugzien op een geslaagde viering van Koningsdag 2019. Het weer was de organisatie, ondanks voorspellingen, gunstig gezind.

Het Oranje Comité Babberich had een veelzijdig programma samengesteld voor jong en oud. De optocht door Babberich met de versierde fietsen en begeleid als vanouds door onze Harmonie Sint-Franciscus en Drumfanfare Sint-Jan met natuurlijk onze verkeersregelaars, verliep zoals het gepland was. En om 12 uur opende onze wethouder Nanne van Dellen met een mooie toespraak onze Koningsdag en werd tijdens het spelen en zingen van het Wilhelmus de nationale vlag gehesen door ons Koningspaar Erik Visser en Elles Meekes van het Gilde Sint Jan.

Onze COOP Babberich had nog een verrassing in petto inzake de statiegeld donatie. De heer Willie van den Berg van de COOP kon door omstandigheden niet zelf aanwezig zijn, de honneurs werden waargenomen door onze voorzitter van de Dorpsraad-Babberich Willy van Dinther. Hij bood in een korte toespraak namens COOP Babberich het Oranje Comité een cheque aan van € 344,80 met heel veel dank aan de COOP Babberich en natuurlijk de Babberichse inwoners voor de donatie.

Vervolgens werd het feest voortgezet in ons goed gevulde Kulturhus de Borg met live muziek en voor elk wat wils. Zoals voor de jeugd met maar liefst zes verschillende soorten spelen, het springkussen en voor de volwassenen het Koersbal, uiteraard ontbraken niet de Oranje Bitter, popcorn, suikerspin, chips en natuurlijk de drankjes en hapjes.Tenslotte vond de uitreiking van de prijzen plaats in de grote versierde zaal van ons Kulturhus de Borg.

Babberich kan terugzien op een mooie en gezellige Koningsdag met dank aan ons Oranje Comité en natuurlijk alle verenigingen, vrijwilligers, deelnemers jong en oud en de inwoners van Babberich.

klik hier voor meer foto's

Dorpsraad-Babberich, partners en commissies.

Annie Scholten Koninklijk onderscheiden

Annie Scholten Custom

Vrijdag 26 april 2019, een dag waarop Koninklijke Onderscheidingen werden uitgereikt. In de gemeente Zevenaar werden, door burgemeester Luciën van Riswijk, aan vijf inwoners een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt vanwege hun bijzondere en langdurige verdiensten in de samenleving.

Deze bijeenkomst vond plaats in Het Musiater te Zevenaar. Annie en haar man Hans, werden danig verrast, zij hadden een vakantie gepland maar werden op een slimme manier richting Het Musiater gebracht, daar werden ze opgewacht door hun familie en vertegenwoordigers van het verenigingsleven van Babberich.

Burgemeester Luciën van Riswijk hield voor alle vijf uitverkorenen een passende en ludieke toespraak waarin hij Annie roemde om haar grote jarenlange verdiensten voor de gemeenschap van Babberich in allerlei functies zoals Dorpsraad, AED, TTV Shot en nog veel meer en sprak de hoop uit dat Annie nog heel veel jaren zich mag blijven inzetten voor Babberich. Onder groot applaus werd de Koninklijke Onderscheiding door de burgemeester opgespeld met daarbij een mooie bos bloemen.

De gemeenschap van Babberich is trots op Annie en ik feliciteer haar , namens geheel Babberich , met deze Koninklijke Onderscheiding.

klik hier voor meer foto's

Willy van Dinther, voorzitter Dorpsraad-Babberich.

Caleidoz welzijn activiteiten.

Mobieltjesproject, dit is op dinsdag 14 mei van 13.30-16.30 uur op de locatie de Hooge Bongert Zevenaar.

Aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0620 635563 en inschrijven kan ook bij de balie van de Hooge Bongert

Het mobieltjesproject is een samenwerking van Caleidoz met het Rode Kruis. Het doel is de zelfredzaamheid bevorderen van ouderen.

De bezoekers komen met hun smartphone naar deze middag en krijgen dan uitleg van een leerling van het Liemers College Landeweer.

Skoopmobiel, zal op de volgende dagen een film vertonen op locatie de Hooge Bongert: di 18 juni, di 19 aug.,di 8 okt., di 17 dec.

De film begint om 14.00 uur en de entree is € 3,-

Het filmprogramma wordt kort van te voren aangekondigd op het prikbord van de Hooge Bongert en op de website.

Van harte aanbevolen door de Dorpsraad-Babberich.

Betburg wandeltocht Babberich

De 30st Betburg wandeltocht, wederom georganiseerd door de Vrienden van de Borg en onder auspiciën van de KWBN,

wordt gehouden op zondag 19 mei 2019 in Babberich.

Startlocatie: Op het Babborgaplein 3A, 6909 DW Babberich

Afstanden en tijden:

40 km, 30 km en 20 km, 07.30-10 uur

Organisatie: Vrienden van de Borg

0653-268855 of 0316-712051

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

https://www.kulturhusbabberich.nl

Kenmerken: deze wandeltocht gaat grotendeels door onverhard gebied en is een groepswandeling.

Van harte aanbevolen door de Dorpsdraad-Babberich.

Agenda

Vind ons op Facebook