Dorpsraad

Babberich

Oorlog en vrijheid

dodenherdenking 3 Custom4 mei 2022 en 5 mei 2022.

Zolang vrijheid niet vanzelf sprekend is in een wereld met groter wordende verschillen en toenemend geweld en haat

Zolang in landen als de Oekraïne, Afghanistan, Syrië en in andere landen een onmenselijke oorlog woedt en verder gaat

Zolang één dictator kan zorgen dat bij onschuldige en in vrede met elkaar levende mensen alles wordt vernietigd, alsof de mens voor hem niet bestaat

Lees meer...

Dodenherdenking op 4 mei 2022

4 mei Dodenherdenking Babberich, Vrijheidsmonument Beekseweg.

Namens alle inwoners in Nederland die de oorlog meegemaakt hebben, wil ik hun bedanken omdat ze ons vrijheid hebben gegeven.

Die oorlog is niet maar een oorlog die binnen een paar dagen is opgelost. Maar een paar jaar, moet je nagaan duizenden mensen worden gedood en duizenden mensen worden gevangen genomen.

Iedereen is bang en ze denken : help ons…help ons…. Maar niet iedereen is aan het schuilen, er zijn ook mensen die denken: ik ben heel erg bang maar ik wil alle mensen helpen.

Zij strijden om hun leven en na 5 jaar is Nederland bevrijd, heel veel mensen hebben het niet overleeft maar sommige mensen wel. En alle inwoners van Nederland zijn zo blij dat de oorlog voorbij is.

Wij herdenken het van toen tot vandaag. We zijn 2 minuten stil en leggen kransen neer en nog veel meer…..BEDANKT mensen die Nederland hebben bevrijd, BEDANKT ……

Groetjes Stijn Boerboom en Damian Thiel, leerlingen groep 6 basisschool Sint-Franciscus Babberich.

KONINGSDAG BABBERICH 2022 ……

koning 16 Customkoning 12 Customkoningsdag 1

 

 

 

 

 

 

 

 koning 9 Customkoning 18 Custom

 

 

 

koningsdag 2 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Het vieren van Koningsdag is weer helemaal in, het mocht weer en dat was te zien in- en rondom Kulturhus de Borg. Versierde fietsen van heel veel kinderen met hun ouders of begeleiders , de Harmonie St.Franciscus, de Drumfanfare St.Jan, de Verkeersregelaars, Koningspaar Marcello en Jeanet begonnen om 11 uur aan een muzikale en kleurrijke optocht door het centrum van Babberich.

Lees meer...

BABBERICH FELICITEERT HAAR 3 GERIDDERDEN !!!

26 april 2022 kregen maar liefst 3 Babberichers een Koninklijke Onderscheiding opgespeld door Burgemeester Lucien van Riswijk.

Fred Burgers (74), Thea Wanders( 61), Niko Wiendels (67) werden lid in de Orde van Oranje Nassau, voor hun jarenlange vrijwilligers- en bestuurderswerk in allerlei functies ten behoeve van de gemeenschap en de leefbaarheid in Babberich.


Geridderden 1 Custom

Kledinginzamelingsactie Ouderraad Sint Franciscusschool – donderdag 12 mei 2022

       st.franciscusschool                                                                                                                                                                                                                                   Bag2School                                                                                                                                                                                                                                                                       

 

 

 

 

Babborgaplein                                                                                                       

6909 DW Babberich

0316 – 247226

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                                                                                                                                                                            

Het is weer zover! Voor de kinderen van de Sint Franciscusschool houden wij een inzamelingsactie in samenwerking met Bag2school. Als ouderraad zijn wij namelijk heel blij met de extra inkomsten die wij hieruit mogen ontvangen. Deze gebruiken we voor allerlei extra’s voor de kinderen bij activiteiten op school. Ook vinden we het als ouderraad belangrijk dat wij ons steentje kunnen bijdragen om onze kinderen bewust te maken dat niet meer gebruikte kleding toch een tweede leven kan krijgen. Dat is goed voor het milieu en daarmee voor onze planeet! Bag2School biedt voor ons hierin de ideale oplossing en verzamelt nog bruikbare kleding van scholen en daarvoor keert zij € 0.30 per kilo uit.

 

Komt u ons helpen?

Bij de vorige inzameling heeft u ons enorm geholpen en hebben we met z’n allen 715 kilo ingezameld! Het maakte het voor ons mogelijk om de kinderen een extra uitgebreid Kerstontbijt te kunnen bieden 😊 Hartelijk dank daarvoor! Wij zouden het geweldig vinden als u zich ook dit keer weer wilt onzetten voor onze actie door de aankomende weken oude nog bruikbare kleding/textiel van u en uw kinderen in een zak te doen. Dit zijn bijvoorbeeld schoenen, shirts, broeken, riemen, maar ook lakens en dekens.

Bag2School zal de kleding bij ons komen ophalen op donderdag 12 mei 2022. Breng uw zakken alstublieft op 12 mei tussen 8.20 – 9.30 uur naar school (naast ingang Kulturhus) en help ons om samen weer een fantastische inzameling neer te zetten!

 

Alvast enorm bedankt!

Namens de ouderraad,

Basisschool Sint Franciscusschool

 

Agenda

Vind ons op Facebook