Maria kapel Babberich

Maria Kapel 2019 Custom 2

Onze Maria Kapel, gelegen aan de Beekseweg, ziet er weer prachtig verzorgd uit. De vrijwilligers Henk Stam en Theo van de Lugt hebben het geheel gesnoeid en gefatsoeneerd. Dank aan hen namens Babberich. Onze gemeenschap is trots op onze druk bezochte Maria Kapel gelegen op een werkelijk mooie locatie in onze bosrijke natuur.

Willy van Dinther

Vakantiewens

BESTUUR EN COMMISSIES DORPSRAAD-BABBERICH

BEDANKEN ALLE INWONERS, VERENIGINGEN, ONDERNEMERS EN VRIJWILLIGERS VOOR JULLIE STEUN AAN ÉN JULLIE VERTROUWEN IN ONZE DORPSRAAD-BABBERICH. SAMEN WERKEN WE AAN DE LEEFBAARHEID IN ONS DORP.

WONEN ÉN LEVEN IN BABBERICH IS DAARDOOR PRACHTIG ÉN HET VERBIND ELKAAR.

WIJ WENSEN JULLIE ALLEMAAL EEN HELE FIJNE, WELVERDIENDE, ZONNIGE VAKANTIE.

Namens ons, Willy van Dinther, voorzitter.

Statiegeldactie voor Koersbal KB17

Onderstaand berichtje ontvingen wij van de Coop Babberich:

Beste vertegenwoordiger van KOERSBAL KB17,

De statiegeldactie voor KOERSBAL KB17 bij Coop Babberich is begonnen! Onze klanten kunnen tot en met het einde van dit kwartaal hun statiegeld doneren aan jouw doel. We hopen op een mooie opbrengst!

Met vriendelijke groet,

Coop

Babberich nieuws juli 2019

Beste mensen,

De vakantieperiode breekt aan. We blijven ook in vakantiemaanden uitkomen met nieuwsbrief en agenda. Nogmaals het verzoek aan u om ons input te leveren, dat kan altijd vóór iedere 15e van de maand.

Zoals in de vorige uitgave al aan u medegedeeld zijn we bezig met een heuse wandelroute langs alle zitbanken in ons dorp. Wij hebben nu ook een verzoek bij de gemeente neergelegd voor plaatsing van afvalbakken ( dit onderwerp wordt vervolgd ).

• De inloopavond op 5 juni over de nieuwbouw woningen fase 2 Middag West is een groot succes geworden, er is heel veel belangstelling uit ons dorp en mensen die meer willen weten kunnen zich via projectontwikkelaar Zegers aanmelden voor deze woningen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Verenigingen die in 2019 subsidie ontvangen, kunnen hun subsidieaanvraag voor 2020 vóór 1 augustus bij de gemeente Zevenaar indienen, via formulier: Aanvraag Subsidie Welzijnsprogramma 2020 ( Kunst en Cultuur ) Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Dan vinden twee belangrijke inloop- informatieavonden plaats in Babberich en wel in ’t Centrum Reijmer, aanvang 19.30 uur, u bent van harte welkom op deze door de Provincie Gelderland georganiseerde bijeenkomsten:
  • 25 juni inzake de verkeersaanpassingen Dorpstraat verkeersoversteek, Babborgaplein
  • 1 juli inzake de verkeersproblematiek met doorgaand verkeer ( vrachtwagens) en de ontsluiting van het Gelders Eiland via Babberich naar de A12/A18
  • In de vorige nieuwsbrief hebben we u verteld dat we met de gemeente overleg hebben inzake de bussluis en de verkeerde teksten op de verkeersborden bouwverkeer. Welnu de gemeente controleert en handhaaft nu het verbod in- en uitrijden ( behalve voor bussen) door de bussluis d.m.v. BOA’sen de tekst op de verkeersaanduidingen bouwverkeer Dorpstraat zijn nu aangepast.

In de BIJLAGE deze keer een prima aanzet voor het voetballen in Babberich voor de jeugd, zoals u kunt lezen wordt er echt van alles aan gedaan om voetbal in ons dorp mogelijk te houden en te activeren.

Ik wens u en de uwen allemaal, namens de Dorpsraad-Babberich met haar commissies, een hele fijne vakantie toe en tot ziens/horens waar dan ook.

Willy van Dinther

Voor de BIJLAGE klik op: