Dorpsraad

Babberich

Nieuwsbrief met agenda

Beste mensen, we hebben gekozen voor een nieuwsbrief in combinatie met de agenda, lijkt ons goed én wordt iedere maand huis aan huis bezorgd, soms, zoals deze keer , zit er een extra bijlage bij waarbij wij aan een paar verenigingen, zaken of anderszins bijzondere aandacht willen schenken. In willekeurige volgorde een aantal wetenswaardigheden:

  • U heeft allemaal in de Zevenaar Post gelezen het artikel over de “Bussluis in de Zwanenwaay”, hiervoor moet een adquate oplossing komen, de buurtbewoners zijn terecht in actie gekomen , binnenkort volgt een gesprek tussen de groep en de wethouder.
  • “Glasvezel in buitengebied” op 19 november sloot de termijn en in onze gemeente Zevenaar heeft 52,2 % JA gezegd, de uitvoering gaat in fasen, wij houden u op de hoogte
  • In ons dorp hebben we inmiddeld 10 AED’S, uniek voor een dorp en dat hebben wij te danken aan de zeer grote afdeling van de AED Babberich met zijn vele vrijwilligers.
  • Op 20 december 2018 wordt in onze gemeente Zevenaar de nieuwe burgemeester beëdigd, na unanieme voordracht van de gemeenteraad wordt dit de 50 jarige heer Luciën van Riswijk, wij heten onze nieuwe burgemeester ook in Babberich van harte welkom en hopen dat hij ons snel zal bezoeken. Wij bedanken de beide interim burgemeesters de heer Jeroen Staatsen en mevrouw Ella Schadd-de Boer voor hun vele goede werk.
  • CV de Schuumneuzen 55 jaar, onze felicitaties gaan uit naar deze voor ons dorp belangrijke vereniging, welke een grote bijdrage levert, met haar Pronkzitting en het Carnaval voor iedereen, aan de leefbaarheid in ons dorp.
  • Fietspad/voetpad over de fietsbrug Kloosterpad / Sleeg is conform wens van onze Dorpsraad geheel vernieuwd en verhard en goed begaanbaar, binnenkort nog verlichting.
  • Op 1 november heeft de Provincie Gelderland en de Gemeente Zevenaar uitleg gegeven over de aanpassingen Dorpstraat, de Oversteek, Beekseweg en Babborgaplein, alle wensen van de Dorpsraad en het Schoolbestuur, zijn gehonoreerd, oplevering juni/juli 2019
  • Ook dit jaar levert en plaatst de Dorpsraad-Babberich samen met de gemeente Zevenaar weer een prachtige KERSTBOOM met verlichting aan de voorzijde van onze Sint-Franciscuskerk op het Babborgaplein.
  • Kijk op en lees onze website www.dorpsraad-babberich.nl voor al het nieuws met foto’s.
  • In de volgende nieuwsbrief een reportage over het Driestroomhuis Babberich, zie hieronder.

Willy van Dinther, voorzitter

Driestroomhuis vignet

 

Zwanenwaay 2 6909 BR Babberich

Tel: 06 126 325 94

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

www,driestroomhuisbabberich.nl

Agenda

Vind ons op Facebook