Dorpsraad

Babberich

Kulturhus De Borg .......waardige en trotse finalist

PHOTO 2018 12 01 17 54 501556f811 4521 4ba2 9e48 d2fc90e06576

 

Wé hebben het gered tot de finale. Dat is op zich al een prestatie van formaat, immers uit de vele aanmeldingen uit Gelderland waren 58 dorpshuizen/buurthuizen in de race en Babberich werd bij de beste 6 dorpshuizen van Gelderland genomineerd.

960b4290 abf2 428a 97f3 62c91cd78a1d1081957c 3d86 4823 92a8 96735f3751d0Het beoordelen en jureren van de 6 finalisten is een zeer moeilijke opdracht, immers het is appels met peren vergelijken. Allereerst moeten de beheerders hun collega’s beoordelen en punten geven. Vervolgens is de vakjury naar ieder dorpshuis gekomen en beoordeelt op toegankelijkheid, veelzijdigheid en wat maakt het uniek. Tenslotte de publiekstemmen. De beoordelingen op alle 3 de onderdelen leverde uiteindelijk Sociaal Cultureel Centrum den Diek uit Lichtenvoorde de hoofdprijs op en de titel Dorpshuis van het Jaar 2018. De onderlinge verschillen in de punten waren gering doch de doorslag gaven de publiekstemmen. Van de totaal 4000 uitgebrachte stemmen werden er 1230 uitgebracht op Lichtenvoorde en op Babberich 435.

We eindigden als zesde in deze finale, maar we stonden er met grote trots. Ons Kulturhus de Borg én Babberich hebben zich positief gepresenteerd en een groot succes behaald in ons toch al rijke sociaal culturele leven. Omroep Gelderland heeft wekenlang op TV er grote aandacht aan besteed en op 10 november een hele uitzending aan onze Borg en Babberich met zijn vele vrijwilligers.

Ik wil graag dank uitspreken aan het gehele team van Omroep Gelderland, de Leefsbaarheids Alliantie, de Provincie Gelderland voor het perfect organisseren van deze verkiezing, zij hebben duidelijk laten zien waarin gemeenschappen tot grootse dingen in staat zijn.

Verder feliciteer ik het Uitvoerende Beheer van de Borg, Maurice Driessen en Adrie Molenaar met hun team vrijwilligers, ik dank alle verenigingen met vrijwilligers én deelnemers , die zich tijdens de opname dagen van Omroep Gelderland overdag en ’s avonds met verve hebben gepresenteerd .

Tijdens de finale mochten er van iedere finalist maximaal 40 personen aanwezig zijn, Babberich had een prachtige samenstelling van deze groep met afgevaardigden van alle verenigingen en deelnemers uit ons dorp met als extra steun de aanwezigheid van twee wethouders van de gemeente Zevenaar Nanne van Dellen en Belinda Elfrink.

Tenslotte wil ik Babberich bedanken niet alléén voor de vele stemmen maar vooral voor de betrokkenheid bij deze verkiezing, we kunnen met zijn allen terecht trots op Babberich zijn, één van de parels van de gemeente Zevenaar.

Namens de Dorpsraad-Babberich, Willy van Dinther voorzitter.

 

 

 

Agenda

Vind ons op Facebook