Dorpsraad

Babberich

Verkeersproblemen in Babberich.

Er zijn momenteel veel verkeersproblemen in ons dorp en wel op 3 locaties:

  1. De bussluis aan het eind van de Zwanenwaay / Aerdseweg. Meermaals hebben de Dorpsraad en de aanwonenden dit aangekaart bij de gemeente Zevenaar en het heeft zelfs de Zevenaar Post gehaald. Tot heden zijn de toegezegde (tijdelijke) maatregelen niet getroffen. Na veel aandringen onzerzijds zal de gemeente nu de VERBODSBORDEN gaan plaatsen. Deze RODE borden met daarop “ verboden voor vrachtauto’s en andere auto’s” worden gehangen onder de BLAUWE borden voor de bussen aan weerszijden van de toegang- sluis ( dus zowel aan de kant van de Zwanenwaay als de Aerdtseweg ). Ook zal er dan nu streng worden gehandhaafd.
  2. Het Bouwverkeer Kloosterweide rijdt door en manoeuvreert zich o.m. door de Middag en Zandakker. Dit is ONTOELAATBAAR. Allereerst omdat het verkeerstechnisch niet kan en natuurlijk de verkeersveiligheid. Nu is de afgelopen week met de gemeente overeengekomen dat er aan de ingangen van de Middag GELE AANDUIDINGSBORDEN worden geplaatst met daarop de richting voor het bouw/vrachtverkeer Kloosterweide. Het vrachtverkeer kan en mag alleen gebruik maken van de verder op in de Dorpstraat gelegen weg richting de Boogsehof. Ook daar worden deze borden geplaatst. Dus niet meer door de Middag.
  3. Verkeersonveiligheid Veldhuizensestraat.Hier raast het verkeer onverantwoord doorheen. De gemeente gaat op ons verzoek aldaar kijken voor een oplossing en dat zal op korte termijn gebeuren, het heeft onze aandacht.

Wij zullen het een en ander nauwlettend in de gaten houden, Dorpsraad-Babberich, Willy van Dinther voorzitter.VerkeersproblemenVerkeersproblemen3Verkeersproblemen2

Agenda

Vind ons op Facebook