Dorpsraad

Babberich

Een warm welkom .......

DSC 05672

DSC 0397

 

 

Babberich heeft op donderdagavond 28 maart, rond en in het Kulturhus de Borg, burgemeester Luciën van Riswijk op werkelijk grootse wijze welkom geheten.

Voor foto's en video's bezoek onze website, daar kunt U ook, door op lees meer te klikken, dit artikel verder bekijken.

 

Deze avond, voorbereid en geregistreerd door een comité samengesteld uit het verenigingsleven, de basisschool en de Dorpsraad bestaande uit Mandy van Amptink, Johan Schlief, Jannie Oudendijk, Antoon Burgers, Henk Dukkerhof en Willy van Dinther, is bijzonder succesvol verlopen.

Onder zeer grote belangstelling van de Babberichse bevolking werd de burgemeester ontvangen door de verkeersregelaars en een muzikale hulde door de muziekverenigingen uit Babberich Harmonie St.Franciscus, Klein Babberich, Drumfanfare St.Jan en Grenzkapel en een vendelhulde door de vendeliers van Gilde St.Jan.

In de Borg stonden de Markentensers van het Gilde St.Jan en de Grenzkapel opgesteld en werd de burgemeester, begeleid door de voorzitter van de Dorpsraad Babberich Willy van Dinther en Jannie Oudendijk van het comité, naar de grote zaal. Onder de aanwezigen ook Mw. Zaal directeur van Baston Wonen, Mw. Groenesteijn van Caleidoz, Ruud de Raat en Lucie Havinga ( de nieuwe wijkagent voor Babberich) gebiedsteam Politie en Mw. Anke Voesten (dorpscontact gemeente Zevenaar ).

In de grote zaal werd de avond geopend met een welkoms toespraak door Willy van Dinther waarin hij Babberich een hechte gemeenschap noemde met een rijke cultuur historische geschiedenis. Hij vertelde de burgemeester dat de Dorpsraad een verbindende rol vervult binnen het dorp en dat men alles altijd hier in samenspraak doet en op deze manier het meeste weten te bereiken. Hier in Babberich is WONEN prachtig maar LEVEN nog mooier, hij vroeg nogmaals om woningbouw zowel voor de jongeren als voor de ouder wordende mensen.

De foto presentatie, samengesteld door Fred van den Heuvel, viel bijzonder in de smaak. Het thema was Babberich van vroeger naar nu, de foto’s en de toelichting door Willy riepen weer dierbare herinneringen op in de bomvolle zaal.

Vervolgens nam Jannie Oudendijk, ( fraai uitgedost Theatergroep IJsbloemen ) het woord en nodigde de burgemeester uit voor een rondleiding door het gehele complex. De basisschool St.Franciscus werd bekeken, de kinderdagopvang en de BSO. In de gymlocatie waren er demonstraties van Koersbal KB17, TTV Shot en de AED. In de grote zaal stonden alle verenigingen aan 20 statafels opgesteld om kennis te maken met de burgemeester, ondertussen zong en speelde het Ritmisch Koor Babberich en zorgde met de Grenzkapel voor de juiste gezellige sfeer.

Jannie Oudendijk had ook nog 5 inburgeringsvragen over Babberich aan de burgemeester, hij slaagde cum laude met alle antwoorden goed.

Vervolgens sprak de burgemeester de gemeenschap toe, hij vertelde aangenaam verrast te zijn door de massale en goed georganiseerde ontvangst, de vendelhulde door de vendeliers van het Gilde St.Jan vond hij prachtig. Dit was de eerste keer in mijn leven dat een vendelhulde werd aangeboden aan mij persoonlijk zo vervolgde hij en vertelde dat hij genoten had van de warme ontvangst. Hij had een prima indruk gekregen van Babberich, hij begreep ook waarom Willy Babberich één van de parels van de Gemeente Zevenaar noemde en dankte het comité en de inwoners voor deze bijzondere avond

De avond werd verder muzikaal uitgeluid door de Grenzkapel en met zang van het Ritmisch Koor.

 

Agenda

Vind ons op Facebook