Dorpsraad

Babberich

Koningsdag 2019 Babberich

20190427 114932 HDR CustomBabberich kan terugzien op een geslaagde viering van Koningsdag 2019. Het weer was de organisatie, ondanks voorspellingen, gunstig gezind.

Het Oranje Comité Babberich had een veelzijdig programma samengesteld voor jong en oud. De optocht door Babberich met de versierde fietsen en begeleid als vanouds door onze Harmonie Sint-Franciscus en Drumfanfare Sint-Jan met natuurlijk onze verkeersregelaars, verliep zoals het gepland was. En om 12 uur opende onze wethouder Nanne van Dellen met een mooie toespraak onze Koningsdag en werd tijdens het spelen en zingen van het Wilhelmus de nationale vlag gehesen door ons Koningspaar Erik Visser en Elles Meekes van het Gilde Sint Jan.

Onze COOP Babberich had nog een verrassing in petto inzake de statiegeld donatie. De heer Willie van den Berg van de COOP kon door omstandigheden niet zelf aanwezig zijn, de honneurs werden waargenomen door onze voorzitter van de Dorpsraad-Babberich Willy van Dinther. Hij bood in een korte toespraak namens COOP Babberich het Oranje Comité een cheque aan van € 344,80 met heel veel dank aan de COOP Babberich en natuurlijk de Babberichse inwoners voor de donatie.

Vervolgens werd het feest voortgezet in ons goed gevulde Kulturhus de Borg met live muziek en voor elk wat wils. Zoals voor de jeugd met maar liefst zes verschillende soorten spelen, het springkussen en voor de volwassenen het Koersbal, uiteraard ontbraken niet de Oranje Bitter, popcorn, suikerspin, chips en natuurlijk de drankjes en hapjes.Tenslotte vond de uitreiking van de prijzen plaats in de grote versierde zaal van ons Kulturhus de Borg.

Babberich kan terugzien op een mooie en gezellige Koningsdag met dank aan ons Oranje Comité en natuurlijk alle verenigingen, vrijwilligers, deelnemers jong en oud en de inwoners van Babberich.

klik hier voor meer foto's

Dorpsraad-Babberich, partners en commissies.

Agenda

Vind ons op Facebook