Dorpsraad

Babberich

Start naschools sporten en bewegen

Naschools sporten en bewegen voor kinderen van groep 3 t/m 8 van de Basisschool St.Franciscus Babberich van start.

Op 28 augustus was het zover, het sportveld achter de school was door Willi van Bindsbergen en zijn vrienden keurig ingericht voor diverse demonstraties van allerlei sporten. De leerlingen van de groepen 3 t/m 5 met hun schooljuf kwamen om 13.30 uur enthousiast én nieuwsgierig voor hun eerste introductie, vervolgens 14.30 uur de leerlingen van de groepen 6 t/m 8.

Dit project , sporten en bewegen met kinderen, wordt breed gedragen en omdat dit te laten blijken was de gemeente Zevenaar vertegenwoordigd door wethouder Nanne van Dellen en dorpscontactfunctionaris Anke Voesten, de Basisschool St.Franciscus door haar directeur Mandy van Amptink en de contactpersoon Laura Buiting , de Dorpsraad-Babberich door haar bestuursleden Ton van Dinther, Henk Dukkerhof en Willy van Dinther. Stimulerend was ook de belangstelling van ouders en familieleden van de leerlingen.

Het was een zonnige, warme dag maar Willi van Bindsbergen inspireerde al direct de leerlingen met zijn openingswoorden “ik heb een droom” . In, voor iedereen begrijpelijke woorden, motiveerde hij hen om op een praktische, leuke, plezierige en uitdagende manier te gaan én vooral te blijven sporten, in welke sport dan ook. De leerlingen genoten van het sporten en dat was nou juist de bedoeling, het plezier maar ook het fanatisme straalde er van af.

Dit naschools sporten vindt plaats op het sportveld achter de school op iedere maandag en woensdag vanaf 14.00 uur, iedereen is welkom.

Deze locatie is prachtig, de leerlingen kunnen zo vanaf het schoolplein direct op het sportveld terecht, wel zullen rondom het veld nog voorzieningen worden aangebracht voor de veiligheid van de leerlingen.

Wij zijn Willi van Bindsbergen en de vrijwilligers dankbaar voor het opzetten én realiseren van dit project voor de Babberichse jeugd en rekenen op grote deelname van de leerlingen én belangstelling van de ouders en familieleden.

Van harte aanbevolen en veel succes én plezier, Willy van Dinther.

Start naschools sporten Willi 1 CustomStart naschools sporten Willi 2 Custom

 

 

 

 

Agenda

Vind ons op Facebook