Dorpsraad

Babberich

Erebogen in Babberich ..... ook in 2019

Het Gilde St.Jan kan terugzien op een gezellig, druk bezocht Schuttersfeest, zowel in de Borg, als bij ’t Centrum Reijmer maar ook de Kermis op het Babborgaplein.

Maandag en dinsdag de optochten door ons dorp met haltes bij de vele erebogen, waar hulde werd gebracht aan het Gilde St.Jan en de bewoners zorgden voor een warm hapje en natuurlijk een drankje.

Dit jaar vierden twee buurtschappen dat ze al heel veel jaren Erebogen plaatsen, De Nereestraat maar liefst al 70 jaar en de Zandakker al 25 jaar. Zowel door het Gilde St.Jan als de bouwers van de erebogen werd hier op de dinsdag nadrukkelijk extra aandacht aan besteed. Zij lieten zien wat de voorbereidingen ( het groen halen, roosjes maken, de boog opzetten en versieren ) hebben opgeleverd : niet alleen gezelligheid onder elkaar maar vooral een prachtige ereboog.

Het feest zit er op, op woensdagochtend waren echt heel veel (bestuurs) leden van het Gilde St.Jan samen met Maurice en Adrie de Borg aan het opruimen, schoonmaken zodat alles weer als vanouds is, directe actie dat siert deze vrijwilligers. Nu de erebogen in de straten van Babberich nog ontdoen van alles en opruimen, de vlaggen naar binnen en alles is weer netjes.

Op naar het Schuttersfeest in 2020, dank aan het Gilde St.Jan, Harmonie St.Franciscus, Drumfanfare St.Jan dat ze samen met ons wederom een prachtig feest hebben beleefd, dank aan onze Verkeersregelaars voor hun trouwe diensten en aan de leiding van de Borg met haar hard werkende dienstverleners tijdens deze dagen.

Bestuur Dorpsraad-Babberich.

 

 

Agenda

Vind ons op Facebook