Dorpsraad

Babberich

Werkzaamheden bocht Babberich

Onze voorzitter ontving onderstaande mail.

Goedemorgen Willy,

Deze mail is in antwoord op jou vragen aan Jan Willen van den Boogert.

De werkzaamheden zijn inderdaad voorspoedig verlopen. Deze, en begin volgende week, worden de resterende en afrondende werkzaamheden nog uitgevoerd. Dit zijn o.a. aanbrengen van beton om de aangebrachte duikers, plaatsen van enkele bebording en opruim- en schoonmaakwerk.

Voor de nieuw aangebrachte oversteek is het niet noodzakelijk om extra bebording te plaatsen om deze oversteek aan te duiden. Het is gelet op de middengeleider en de ligging binnen de bebouwde kom, een logische plek waar men een overstekende beweging kan verwachten. De borden J21 (oversteek plaats) blijven wel staan als waarschuwingsbebording.

M.b.t de oversteek vanuit het Babborgaplein naar de Beekseweg is dit bewust onmogelijk gemaakt. Hier zou de fietser 3 rijstroken (vanuit Beek, de nieuwe linksaffer en de rijstrook richting Beek) onbeschermd over moeten steken. Dit is dus zeer onveilig!  Dit is ook zo met de gemeente Zevenaar besproken. In de geleider tussen het fietspad en de rijbaan zullen ook struiken of een haag worden geplant. Dit om een ongewenste oversteek te ontmoedigen.

Voor de fietser komende vanuit Elten is er eigenlijk niets veranderd. Deze rijden aan de westzijde tot aan de oversteek. Dit wordt ook zo verwezen op de ANWB fiets bewegwijzering welke op de kruising staat bij huisnummer 37. Ter hoogte van de nieuw oversteek moeten ze verplicht oversteken en worden dan door de ANWB bewegwijzering, welke voor de COOP staat,  in de richting van Zevenaar gestuurd. Ter hoogte van de nieuw oversteek zullen we nog wel een extra bord plaatsen C02, aanduiding eenrichtingsweg, plaatsen. Deze heeft er nooit gestaan, maar om “spookfietsen” meer te voorkomen plaatsen we deze.

Ik hoop je zo een antwoord te hebben op jou vragen.

Met vriendelijke groet,

Jan Schuppers

Projectleider Realisatie, afd. Uitvoering Werken

Agenda

Vind ons op Facebook