Dorpsraad

Babberich

Maatregelen Coronavirus

Bestaande MAATREGELEN CORONAVIRUS welke golden tot 6 april 2020 zijn verlengd tot zeker 28 april 2020.

Verder:

  • Scholen blijven om praktische reden en omwille van de duidelijkheid gesloten tot en met de meivakantie.

  • Vergunning- en melding plichtige evenementen, ook met minder dan 100 bezoekers ( waaronder o.m. het gehele betaalde voetbal ) blijven zoals eerder gesteld tot zeker 1 juni verboden.

  • In het amateurvoetbal is de gehele competitie geschrapt voor dit seizoen.

  • Let goed op alleenstaande ouderen, jongeren en eenzame dorpsgenoten, biedt in welke vorm dan ook de helpende hand, zij verdienen het en hebben uw steun hard nodig.

  • Houdt minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Wat kunnen we in Babberich zoal voor elkaar doen ?

Een paar actieve dorpsgenoten heeft mij gebeld dat ze in samenwerking met de Dorpsraad mee willen helpen om iets te doen voor onze medemens in deze moeilijke tijd, in aansluiting daarop heb ik via onze website www.dorpsraad-babberich.nl een oproep gedaan voor vrijwilligers die zich willen aansluiten en meedoen, inmiddels hebben 12 mensen zich gemeld, dat is fantastisch, maar meer mag natuurlijk.

Nu doe ik een beroep op u allemaal om in uw eigen omgeving te kijken wie hulp nodig zouden moeten hebben of iets aardigs als een soort opkikkertje. De aangedragen ideeën zijn divers zoals bijvoorbeeld de Gelderlander bij iemand afgeven, tijdschriften, boeken, puzzels, tekeningen van de Babberichse jeugd, gedichten, boodschappen enzovoorts.

Denkt u in uw omgeving mensen te weten die eenzaam, alleen of hulpbehoevend zijn of heeft u suggesties: mail naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we gaan ermee aan de slag.

COOP, de Dorpsraad-Babberich en de vrijwilligers werken ook samen met boodschappen.

Sommige mensen geven telefonisch de boodschappen aan de Coop Babberich door, dat is tijdrovend en lastig, wij bieden u de helpende hand : u maakt thuis een boodschappenlijst die u bij de Coop Babberich wilt betrekken, vervolgens belt u naar Nora 0611-103202 of Jojanneke 0646-597426 of Henk 0644-070120 of Willy 0622-397155 vervolgens wordt dan uw boodschappenlijst opgehaald door een vrijwilliger en naar de Coop gebracht, de Coop levert uw boodschappen dan bij uw thuis af en u kunt aan de deur met uw pin betalen, een gemakkelijke oplossing, welke direct ingaat, doe mee, wij helpen u.

Agenda

Vind ons op Facebook