Dorpsraad

Babberich

Pasen 2020

Door het coronavirus heeft ons leven een heel andere wending gekregen. De Paasdagen, bij uitstek een lang weekend met kerkbezoek, familiebezoek of uitgaan in welke vorm dan ook, niks van dit alles, nu helaas niet mogelijk.

De Dorpsraad-Babberich heeft met zeer veel vrijwilligers uit ons dorp een groep gevormd om in deze moeilijke tijd iets te doen voor onze oudere, zieke, alleenstaande, eenzame en verdrietige dorpsgenoten.

De eerste actie was de “boodschappenlijst”. Na uw telefoontje aan één van onze vier belnummers, halen wij het lijstje bij u op en brengen het naar de COOP Babberich en vervolgens bezorgt de Coop het bij U thuis én het werkt goed. De tweede actie was een vriendelijk “Pasen” opkikkertje bezorgen bij de bedoelde mensen in ons dorp.

Dit als teken dat wij er voor u willen zijn, dat wij u willen ondersteunen en helpen, dat u altijd op ons kunt rekenen, u bent in ons dorp nooit alleen, een prachtige Paasgedachte.

De grote groep vrijwilligers is de afgelopen week aan de slag gegaan om op 150 adressen voor de Pasen onze tas te kunnen bezorgen. Ik moet eerlijk zeggen wat een teamwork, alle vrijwilligers hebben in welke vorm dan ook een bijdrage geleverd. Ouders met hun kinderen hebben de tassen gekleurd en versierd, eieren beschilderd en verpakt. Anderen de tassen gevuld, weer anderen de bezorglijst zorgvuldig samengesteld, waarbij het altijd kan gebeuren dat iemand vergeten is. En de ploeg bezorgers haalden vrijdagavond in het “pakketten magazijn “ bij Annie Scholten de tassen op voor verspreiding, netjes in wijken verdeeld ( Wil Kuijpers heeft voor zeven mooie foto’s gezorgd ). Op vrijdag en zaterdag werden de 150 tassen bezorgd en ook werd de voedselbank niet vergeten zij kregen 7 pakketten.

Deze “denk aan je medemens” Paas actie is met ontzettend veel waardering, blijheid en ontroering door deze mensen ervaren, wij hebben mensen blij en gelukkig gemaakt en ons zelf ook.

Ook onze KBO Babberich, onze St.Franciscus parochie, Maria en Geert Gademan hebben ook iets leuks bij veel mensen bezorgd, chapeau en dank.

Ik ben er van overtuigd dat we nog een lange moeilijke periode gaan doormaken maar wij proberen met alle vrijwilligers er alles aan te doen om voor lichtpuntjes te zorgen.

Ik wil een diepe buiging maken naar diegenen die deze zeer geslaagde actie met mij hebben mogelijk gemaakt: Annie, Alfred, Jojanneke, Willy B, Nora, Jannie, Fred en Dinie, Harry en Maria, Thea, Henk, Pierre, Mariola, Tjeerd, Johan, Eric, Mark, ouders met hun kinderen, familie en buren, iedereen hartelijk bedankt, dit is nou wat wij voor Babberich kunnen doen.

Laten we goed op elkaar letten en vooral verbondenheid en samenhorigheid in alles, ik wens u allemaal goede gezondheid en hele fijne, zonnige Paasdagen.

Willy van Dinther, voorzitter Dorpsraad-Babberich

alfred pasen 2annie alfred 2jannie 1

nora pasen 1willy boxstart pasen 2willy pasen 5

 jojanneke 2

 

Agenda

Vind ons op Facebook