Dorpsraad

Babberich

Huize Valdyk

Bamboe Huize ValdykHUIZE VALDYK, midden in Babberich, helemaal in het groen…

Huize Valdijk, is een historisch pand wat zijn oorsprong kent omstreeks 1825, op de gevel staat nog het logo met de oorspronkelijke naam Huize Valdyk.

Huize Valdijk, is gesitueerd op een ruim eigen, gedeeltelijk omgracht terrein aan de noodzijde van de Dorpstraat, het terrein is via een lange gebogen oprijlaan bereikbaar. Het hoofdhuis vormt het centrale deel van een kleine gebouwengroep inclusief een modern kantoorgebouw. Het hoofdhuis bestaat uit een historisch voorhuis en een nieuw opgetrokken achterhuis. Verder zijn er een aantal bijgebouwen aan de achterzijde.

Huize Valdijk, is omringd door hoog, dicht groen, op het landgoed prachtige aangelegde, verzorgde tuinen in alle mogelijke soorten en vormen, de bamboe-tropen tuinen zijn werkelijk uniek te noemen.

Een landgoed met een lange historie, verscholen in hartje Babberich, waar eigenaar Ben Jacobs niet alleen in alle rust woont én leeft maar ook werkt voor zijn administratiekantoor, dagelijks met liefde en passie zijn prachtige tuinen onderhoudt én daar waar nodig verder perfectioneert. Op dit landgoed is het genieten van de natuur in al zijn volle glorie.

Foto’s Wil Kuijpers Babberich

Agenda

Vind ons op Facebook