Dorpsraad

Babberich

Diverse mededelingen

Dag beste mensen,

Doordat bijna iedereen zich in deze coronavirustijd keurig aan de regels heeft gehouden en nog steeds blijft houden, worden de , terecht strenge , maatregelen van het RIVM en onze Regering geleidelijk aan versoepeld, we willen zo graag weer een normaal leven met activiteiten, sociale contacten, verenigingsleven, werken, het was zo gewoon, we zijn weer gestart onder meer in de scholen, de horeca, het buitensporten, maar ook onze economie zal zich moeten herstellen met aller hulp want anders komt er een ongekende crisis waarvan de afloop niet te voorspellen valt. Bedrijven worden voorlopig financieel gelukkig geholpen en zo kunnen we ons herpakken en vooruitgaan en dan in goede gezondheid. Resultaat bij ons was dat we nog intenser met elkaar omgaan, op elkaar letten, in noodsituaties helpen, ook in deze crisis zijn we een hechte gemeenschap.

Grote evenementen worden vooralsnog niet toegestaan zoals het reeds afgelaste Schuttersfeest en wat nog meer niet doorgaat in de maanden vanaf september.

Wel gaat het Naschoolse Sporten en Bewegen o.l.v. Willi van Bindsbergen weer starten, de locatie is het sportveldje naast onze basisschool, op de volgende vier data kunnen de kinderen weer volop sporten : maandag 29 juni, woensdag 1 juli, maandag 6 juli en woensdag 8 juli, direct na schooltijd, we rekenen weer op heel veel kinderen want sporten en bewegen is goed voor iedereen.

In de vorige nieuwsbrief heb ik gemeld dat er prachtig burgerinitiatief is ontstaan door de bewoners van onze nieuwe wijk Kloosterweide, ik kan u vertellen dat de presentatie aan de gemeente Zevenaar inmiddels in de Borg heeft plaatsgevonden, de beoogde faciliteiten passen perfect in deze jonge nieuw wijk, dank aan de bewoners, belangrijk is te weten dat de verkoop van de 2e fase inmiddels volop aan de gang is en door de vele aanvragen zal dit project van 17 woningen dadelijk verkocht zijn, vervolgens zijn er plannen voor fase 3 weer 17 woningen, dan is er een prachtige nieuwe wijk bij in Babberich met goede (ontsluitings)wegen, voetpaden, led verlichting, veel groen en natuurlijk de beoogde faciliteiten van de bewoners. Het is dan goed wonen én leven in deze jonge wijk.

Verder is de herbestemming van onze Sint-Franciscuskerk in zo’n fase beland dat het kan worden toegelicht, dit zal gebeuren op maandag 29 juni 2020 in ’t Centrum van 20.30-21.30, echter omdat door het coronavirus slechts een klein aantal mensen is toegestaan, dient u zich, indien u belangstelling heeft, vooraf aan te melden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. u krijgt daarna bericht of u er bij mag zijn.

Een aantal dorpsgenoten heeft zich bij ons gemeld om zwerfafval in hun woonomgeving periodiek te gaan opruimen, de Dorpsraad-Babberich heeft dit zeer gewaardeerd burgerinitiatief besproken met de NME, welnu de NME faciliteert in de benodigde materialen zoals knijpers, handschoenen enzovoorts, wilt u ook in uw wijk een gedeelte periodiek opruimen, meld u zich dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan gaan we het aantal aanmeldingen opgeven bij NME/Go Clean, vervolgens komen we bij elkaar om samen de uitvoering te bespreken. Uw aanmelding stellen we zeer op prijs.

Agenda

Vind ons op Facebook