Dorpsraad

Babberich

Activiteiten september 2020

Dag beste mensen,

de vakantieperiode zit er al weer bijna op, deze periode is heel anders verlopen dan we eigenlijk gewend waren en normaal vonden, onze basisschool gaat weer beginnen echter we worden nog geremd door het coronavirus in ons doen en laten, ik vind echter wel dat het hoe langer het duurt en hoe moeilijker het voor ons allemaal wordt, dat wij ons toch aan de voorgeschreven maatregelen dienen te houden., alleen dan denk ik redden we het samen. Het is niet alleen een onzekere tijde voor onze gezondheid maar ook voor onze economie, bedrijfsleven, verenigingsleven, dorps- en buurthuizen, cultuur, kortom we komen ( en zijn al ) in de problemen, er wordt welleswaar door de regering tijdelijk hulp geboden maar dat dekt de lading lang niet. U ervaart het in ons dorp waar onze zo bloeiende horeca alles en op alles moet zetten om het hoofd boven water te houden, ons Kulturhus de Borg is in financiële nood omdat er geen grote evenementen gehouden mogen worden zoals o.m. het Schuttersfeest, Pronkzitting en andere grote evenementen. We zullen creatief moeten worden door het anders aan te pakken, kleinere en meerdere activiteiten gaan organiseren met behulp van onze vele vrijwilligers zo dat de voor ons zo belangrijke sociale en culturele contacten in stand blijven.

In de vorige editie heb ik al een beroep gedaan om u aan te melden als parttime vrijwilliger, velen hebben hieraan al gehoor gegeven. Heeft u nog wat tijd over, wij hebben nog vacatures o.a. voor onze Zwerfafval groep, Klompenpad en Dorpsraad in diverse commissies/functies, aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , wij proberen echt alles te doen voor de leefbaarheid in ons dorp maar daarbij hebben wij uw vrijwillige hulp meer dan nodig, we doen het met ons allen, meld u zich a.u.b. aan, dank u wel.

Dan de jaarlijkse vrijwillige bijdrage van u voor de Dorpsraad-Babberich, andere jaren kwamen we met een collecte bus tegelijk met onze nieuwsbrief bij u aan uw deur, dit jaar door het coronavirus hebben wij u gevraagd om uw vrijwillige en zeer gewaardeerde bijdrage aan ons over te maken, welnu u hebt ons beloond voor onze inzet voor ons dorp, het totale bedrag is afgerond € 1300,- geworden, dit is geweldig en daarvoor wil ik u namens onze bestuurders en alle vrijwilligers van de Dorpsraad-Babberich hartelijk bedanken, hieruit spreekt u uw waardering uit, dit is voor ons een enorme stimulans, een groter compliment kunnen we niet van Babberich krijgen.

Verder wil ik u wijzen op onze website van de Dorpsraad-Babberich www.dorpsraad-babberich.nl daar kunt u dagelijks het nieuws volgen zowel inzake de leefbaarheid, verkeer, bijeenkomsten doch ook de activiteiten, agenda enzovoorts , onze mooie website wordt al druk bezocht, echter toch nog even deze aanbeveling.

De traditionele agenda is even nog niet beschikbaar omdat het nog ongewis is of alles weer mag starten, mocht daar definitief nieuws over zijn dan komen wij daar in onze september editie op terug. Wel staat onze agenda op onze website, natuurlijk gaan er weer activiteiten beginnen zoals het Naschoolse Sporten en Bewegen o.l.v. Willi van Bindsbergen op de maandag- en woensdagmiddag ná schooltijd op het sportveldje achterzijde school.

Over dit sportveldje wil ik toch nog eens een beroep doen op onze gemeente om dit veldje ordelijk en gebruiksklaar te houden, ook Willi van Bindsbergen heeft daar al tig keer op aangedrongen, nu hebben we weer een mooie activiteit voor onze jeugd, laat dan ook het beschikbare veldje ook een stimulans zijn, help ons met spelmaterialen, de Cruijf Court afrastering, verkeersaanduiding i.v.m. veilig oversteken kinderen, het is ons er werkelijk alles aan gelegen om dit prachtig burgerinitiatief te doen slagen, dus gemeente help ons, u weet een kinderhand is gauw gevuld.

Kulturhus de Borg wil de Huiskamer van Babberich alle dagen bezet hebben met zowel bestaande en nieuwe activiteiten als met vele vrijwilligers in dag- en avonduren, zo komen er allerlei workshops, ik wil bij u graag aanbevelen op 24 september Tapas plank decoreren vanaf 19 uur, € 23,50 inclusief koffie, thee, op 14 oktober Life Tree (macrame) vanaf 19 uur € 28,50 inclusief koffie, thee, aanmelden Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De perikelen rondom “ de trillingen “ in een vijftal nieuwe woningen Kloosterweide, onze Dorpsraad-Babberich heeft ook hier een bemiddelend en verbindend initiatief genomen en in samenspraak met de bewoners heeft er inmiddels al een eerste gesprek plaatsgevonden in de Borg, daar bij waren aanwezig de bewoners, de gemeente Zevenaar wethouder Hans Winters en Alex Sannes en de Dorpsraad Ton en Willy van Dinther, het is een vertrouwd en effectief gesprek geweest met over en weer uitleg, dit is pas een eerste belangrijke stap , de juiste communicatie, de bewoners worden gehoord en serieus genomen , zeer binnenkort sluiten zich bij de vervolg gespreken nog bij aan Zegers Projectontwikkelaar en Pro-Rail, de stappen zijn communiceren, onderzoeken, rapporteren en een oplossing vinden voor dit probleem, in ieder geval de goede wil van eenieder is zeer nadrukkelijk aanwezig.

De Dorpsraad-Babberich heeft bij de gemeente aangedrongen om een aantal voor ons dorp belangrijke zaken nu werkelijk ter hand te nemen o.m. het eindelijk veilig maken ( struikgewas en wildgroei geheel weg, led verlichting, straatwerk ) van het gedeelte Kloosterpad vanaf de Kerk tot aan het Kerkhof, op 8 oktober komt wethouder Nanne van Dellen met de wijkcontact functionaris Anke Voesten naar onze AB Dorpsvergadering en dan gaan we alles inzake Babberich in een vertrouwde sfeer bespreken.

Ik wens u goede gezondheid en zie of hoor u graag, waar dan ook, wij zijn er voor u.

Willy van Dinther, voorzitter

Agenda

Vind ons op Facebook