Dorpsraad

Babberich

VRIJWILLIGERS voor de Babberichse gemeenschap

Annie en Henk

 

Donderdag 5 november 2020, Henk en ik hebben die dag om 10 uur een afspraak in onze St.Franciscuskerk met wellicht de twee oudste vrijwilligers uit Babberich die zich tot de dag van vandaag hebben ingezet en nog inzetten voor onze St.Franciscuskerk.

We werden ontvangen door Thea Wanders (secretariaat) en Eduard Poodt (Pastorale Raad) en onder het genot van koffie met wat lekkers gingen we in gesprek met mevrouw Annie Köning ( 86 jaar ) en de heer Henk te Dorsthorst ( 84 jaar ). Het gesprek vond plaats in de Clara Kapel en de foto werd gemaakt in de Franciscuskerk door onze hof fotograaf Wil Kuijpers.

Annie vertelt over wat zij als vrijwilliger voor onze Kerk zoal gedaan heeft en doet , zij vervulde vanaf 1967 tot en met heden allerlei functies zoals lector, interieurverzorgster, zangkoor, uitgeleide verzorgster, koster, parochieblad, secretariaat, collectant, pastorale raad, vervolgens vertelt Henk wat hij vanaf 1987 tot en met heden in allerlei functies als vrijwilliger heeft uitgevoerd zoals koster, onderhoudsman Kerk en Kapel, collectant, kerststal verzorger, onderhoudsman Kerkhof, eigenlijk deden beiden alles voor onze Kerk zelfs de klokken luiden bij vieringen. Dat de Kerkklokken het sinds een klein jaar niet meer doen ( uit veiligheidsoverwegingen ) betreuren beiden ten zeerste, zij vinden dat dit bij de Kerk hoort en dat beamen wij .

Beiden praten kostelijk en vol trots over wat en wie ze hebben meegemaakt , dat ze op alles zicht hadden, als er 2 kandelaars ontbraken ontdekten zij het of dat ze een keer vergeten waren de kaarsen uit te doen (bleef zonder gevolgen), dat blijheid en droefheid hen erg raakte, dat ze in al die jaren geweldig hebben samengewerkt met de Kapucijners zoals de Paters Krol, van Doorn, Gerard Remmers, Jo Veldkamp en Kees maar ook met de Zusters Clarissen, de diverse koren van de Zusters, Dames, Heren tot Ritmisch Koor, de lectoren, de vrijwilligers, de Pastorale Raad, het Kerkbestuur, eigenlijk de gehele geloofsgemeenschap. Zij noemden vele namen van illustere, helaas overleden, Babberichse vrijwilligers met hun eigen verhaal, teveel om nu op in te gaan maar allemaal mensen die in welke vorm dan ook een geweldige bijdrage hebben geleverd aan onze Franciscuskerk.

Dat op 23 januari 2021 de laatste Eucharistieviering gaat plaatsvinden doet hun pijn en ons natuurlijk ook, ons Kerkgebouw gaat daarna een andere bestemming krijgen maar ons Geloof blijft eeuwig, het zal echter meer dan ooit persoonlijk beleefd gaan worden.

Met weemoed maar ook met geweldige trots kijken Annie en Henk terug op hun vrijwilligerswerk voor onze Kerk, ze voelen zich bevoorrechte mensen die vinden dat ze geluk hebben gehad met hun gezondheid en om dit zoveel jaren te hebben mogen doen.

Wij, de Dorpsraad-Babberich, danken Annie en Henk en zijn trots op hetgeen ze voor onze Franciscuskerk en Parochie hebben gedaan en wensen hen hele goede gezondheid.

Namens deze Willy van Dinther en Henk Dukkerhof.

 

Agenda

Vind ons op Facebook