Dorpsraad

Babberich

23 januari 2021 een verdrietige dag!

In het kader van de sluiting van meerdere kerken in de Liemers, zouden we op deze dag voor de laatste keer in onze vertrouwde St. Franciscuskerk zingen tijdens de eindviering.

Maar van een officieel, respectvol afscheid door twee koren, diverse Babberichse verenigingen, alle vrijwilligers en andere betrokkenen bij de kerk, de trouwe kerkgangers, eigenlijk de hele Babberichse gemeenschap, kan op dit moment geen sprake zijn gezien de geldende COVID-maatregelen.

Sint Franciscuskerk, van een “Paterskerk” in 1884, verbonden aan het Capucijnerklooster, middels nieuwbouw in de jaren ’50 in Bossche School stijl, met het prachtige altaar van de oude kerk, de schitterende glas-in-lood-ramen in de kapel, het mooie mozaïek boven de grote deuren en na 136 jaar, naar een appartementencomplex in de naaste toekomst.

Het Ritmisch Koor is haar thuisbasis na 52 jaar kwijt. De plek waar gerepeteerd werd, waar lief en leed werd gedeeld, betrokkenheid heel belangrijk was en de onderlinge verbondenheid zeer sterk. Nog geen jaar geleden waren we vol passie aan het repeteren voor de Passie, toen viel alles stil. Heel even leek het later in het jaar te gaan lukken, maar de vooruitzichten nu zijn nog steeds heel onzeker.

Wat hadden we graag nog een keer een Passie willen opvoeren in onze mooie kerk, wat hadden we nog graag vele vieringen willen verzorgen, wat hadden we nog graag........... Maar zo gauw het kan en mag gaan we er weer voor, helaas zonder de St. Franciscuskerk, maar dit koor is nog lang niet uitgezongen, is nog steeds enthousiast en kan niet wachten om weer te beginnen vanaf een nieuwe lokatie. Wij hopen u/jullie dan gezond en wel weer te zien.

 

 

Agenda

Vind ons op Facebook