Dorpsraad

Babberich

CORONA – WALNOTENBOOM in BABBERICH.

corona walnotenboomOp 14 plekken in de Gemeente Zevenaar is jn in elk van de 12 kernen en Ooij en Tuindorp deze week een “ CORONA WALNOTENBOOM “ geplant.

Deze bomen zijn een blijvende herinnering aan de bijzondere periode waar wij in leven momenteel.

Er is volgens de gemeente Zevenaar gekozen voor walnotenbomen omdat de walnotenboom een symbool is van wijsheid, liefde, vruchtbaarheid en bescherming. Walnoten hebben een harde schil en een zachte binnenkant. Een mooie verwijzing naar de krachtige kernen van onze gemeente, die gemaakt worden door de mensen die er wonen én leven.

De locaties mochten bepaald worden door de Dorpsraden, alle bomen krijgen een plaquette met daarop de naam van de boom en de tekst: “deze boom is een blijvende herinnering aan een bijzondere tijd”.

De Dorpsraad-Babberich is blij met én heeft waardering voor deze actie van de Gemeente Zevenaar en heeft als locatie de groenstrook gekozen vlak bij de vijver aan de Dorpstraat. Bijzonderheid is dat deze “corona walnotenboom” is geplant vlak bij de Lindeboom welke voor 9 jaar terug is geplaatst ter herinnering aan de sluiting van de basisschool St.Franciscus aan de Dorpstraat én het betrekken van de nieuwbouw aan het Babborgaplein.

Beide bomen zijn een verrijking in onze nieuwe woonwijk Kloosterweide.

Willy van Dinther.

 

Agenda

Vind ons op Facebook