Dorpsraad

Babberich

Eikenprocessierupsen bestrijding in Babberich

Zoals u weet hebben de vrijwilligers van onze Dorpsraad vorig jaar en dit jaar in totaal ruim 85 mezenkastje aan de eikenbomen opgehangen als hulpmiddel tegen de eikenprocessierupsen.

Verder werken we nauw samen met de Gemeente Zevenaar de sectie openbaar groen in de verdere bestrijding, we geven locaties door waar een plaag is en de gemeente reageert dan zo snel mogelijk met de geëigende middelen en materialen zoals hoogwerkers.

De Gemeente heeft aan de Dorpsraad gevraagd of wij een locatie wilden aanwijzen voor het uitvoeren van een pilot met een nieuw bestrijdingsmiddel, het product heet RUPSSOL is een fixeermiddel voor bestrijding van overlast eikenprocessierupsen, brandharen en nesten. Heeft een snelle inwerking, eenvoudig in gebruik en milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar.

Deze pilot in samenwerking met de leverancier en de Gemeente zal in Babberich worden uitgevoerd op de eikenbomen om en nabij ons Kerkhof.

Voor dit jaar geldt : pas op voor deze eikenprocessierupsen en meld ons waar u de beginnende nesten ontdekt en wij geven het gecoördineerd door voor actie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Vind ons op Facebook