Dorpsraad

Babberich

Persbericht over sluiting St.Franciscuskerk van Babberich

Zevenaar, 17 juni 2021

27 juni laatste H. Mis in kerk van Babberich

Kerk wordt aan de eredienst onttrokken en overgedragen

Op zondag 27 juni, om 13.00 uur, zal de laatste Heilige Mis gehouden worden in de Sint Franciscus-kerk van Babberich. Per 1 juli zal de kerk officieel aan de eredienst worden onttrokken.

Het bericht van onttrekking is schriftelijk aan het parochiebestuur van de parochie Sint Willibrordus bekend gemaakt door Willem J. kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht.

Binnen de termijn van 10 nuttige dagen na 17 juni kan overeenkomstig canon 1734 van het Wetboek van Canoniek Recht 1983 aan Willem Jacobus kardinaal Eijk, aartsbisschop van Utrecht, een verzoek om verbetering of herziening van dit decreet gedaan worden.

De kerk wordt per augustus aan een nieuwe eigenaar, te weten ‘High Five Babberich BV’ overgedragen. De bedoeling is om in het gebouw appartementen te realiseren.

De Sint Franciscuskerk is de eerste van negen kerken van de parochie Sint Willibrordus, die gesloten worden.

 

Activiteiten op 27 juni

In verband met de Corona-maatregelen kunnen er een beperkt aantal mensen toegelaten worden bij de laatste viering. In het naast de kerk gelegen Kulturhus de Borg zal een scherm staan opgesteld. Hier kunnen nog eens 100 mensen de viering volgen. Het is dus zaak dat mensen, die erbij willen zijn, zich van te voren aanmelden. Dat kan bij het centraal secretariaat van de parochie in Zevenaar, telefoonnummer 0316-523468, e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vrijwilligers van de geloofsgemeenschap in Babberich krijgen voorrang, maar ook zij dienen zich aan te melden

De Heilige Mis zal ook te volgen zijn via het YouTube-kanaal van de parochie (te bereiken via de website www.rkliemers.nl)

Voorgangers op 27 juni zijn in ieder geval pastoor Thanh Ta en pater Gerard Remmers, die als één van de twee laatste paters Kapucijnen in Babberich woonde. De zang wordt verzorgd door twee cantors, te weten Jacob Graansma en Christiaan Wucherpfennig. Aan het einde van de plechtigheid zal een ritueel plaatsvinden, waarmee de kerk haar functie verliest voor de H. Mis.

Bij mooi weer is er, onder voorbehoud van de coronamaatregelen, nog een klein programma op het plein voor de kerk en kan er een kop koffie gedronken worden.

Op donderdag 24 juni zal de kerk van 14.00-16.00 uur en van 19.00-20.30 open zijn voor bezichtiging of voor een moment waarop mensen nog een keer in de kerk willen rondlopen of even willen zitten op de plaats waar ze vaak hebben gezeten. Op vrijdag 25 juni ook van 10.00-12.00 uur en van 14.00-16.00 uur. In verband met de coronamaatregelen kan het zijn dat er een grens gesteld wordt aan het aantal bezoekers dat op dezelfde tijd het gebouw wil bezichtigen. Een mondkapje is bij het lopen in de kerk sowieso verplicht.

 

Voor de pers

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met ondergetekende

Met vriendelijke groet,

Maarten Smits, pastoraal werker

06-12623797

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda

Vind ons op Facebook