Dorpsraad

Babberich

Update over het coronavirus voor ons Kulturhus

St.Uitv.Beheer KulturhusDorpsraad BabberichLogo de Borg


 

Babberich, 25 juni 2021

Beste lezer,

Nieuwe ontwikkelingen rondom het Coronavirus (COVID-19) en de daarmee samenhangende persconferentie van 18-6-2021 maakt dat we u deze update sturen met betrekking tot de gevolgen die dit heeft voor Kulturhus de Borg.
Verdere versoepelingen van de coronamaatregelen door de regering maakt dat er in de Borg weer meer ruimte komt voor activiteiten.

Ingangsdatum is 26-6-2021.

Voor de volledigheid willen wij erop wijzen dat de versoepelingen alleen betrekking hebben op de culturele- en verenigingsactiviteiten. Andere instellingen (school en kinderopvang) en commerciële partijen (fysio, logopedie, bloedprikpost) die gebruik maken van de Borg zullen hun eigen afwegingen maken.

 

Dorpshuizen:

 

  • Bij activiteiten waarbij bezoekers een vaste zitplek hebben en er geen doorstroom plaatsvindt, kan 100% van de capaciteit op 1,5 meter afstand worden gebruikt.

    • Tijdens kunst- en cultuurbeoefening hoeven beoefenaars onderling geen 1,5 meter afstand gehouden te worden als dit nodig is voor de kunst- en cultuurbeoefening.

    • Registratie en gezondheidscheck blijven verplicht, maar een coronatoegangsbewijs hoeft niet getoond te worden.

    • Als er activiteiten gehouden worden waarbij deelnemers geen vaste zitplek hebben, dan moeten zij wél een coronatoegangsbewijs tonen. Als coronatoegangsbewijs kan worden gebruikt: testen voor toegang, een vaccinatiebewijs of een herstelbewijs, aan te tonen via de CoronaCheck-app (https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/06/24/nu-ook-vaccinatiebewijzen-in-coronacheck-app).

Zang en blaasadvies:

Het verbod op zingen en het gebruik van blaasinstrumenten vervalt vanaf 26 juni. Zingen binnen is weer toegestaan. Het advies voor blazers om 2 meter afstand te houden vervalt. De 1,5 meter regel blijft wel van toepassing, tenzij niet mogelijk gelet op de uitoefening van kunst- en cultuuractiviteiten.

 

Horeca:

De beperking op openingstijden voor de horeca vervalt, evenals de beperking op het schenken van alcohol. Dit houdt in dat horecagelegenheden weer volgens hun reguliere openingstijden open kunnen. Dit geldt uiteraard ook voor de horeca in dorpshuizen. Wel zijn vaste zitplaatsen nog verplicht en daarbij geldt ook de 1,5 meter afstand. Met coronatoegangsbewijzen mag 100% van de reguliere capaciteit gebruikt worden. Dan hoeven bezoeker geen 1,5 meter afstand van elkaar te houden en is een vaste plek niet verplicht.

 

 

Basisregels :

* Was vaak je handen
* Hoest en nies in je elleboog
* Houd 1½ meter afstand
* Klachten ? Blijf thuis en laat je testen

De verkeersstromen van het publiek moeten goed gescheiden blijven, zodat het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden. Ook in de sanitaire voorzieningen.

 

Het zijn lastige tijden. Richtlijnen, protocollen en nieuwe inzichten volgen elkaar snel op. Soms ook tegenstrijdige en niet goed te duiden berichten. We doen ons uiterste best om onze gebruikers en gasten zo duidelijk en transparant mogelijk te informeren. Bij alle beslissingen die we nemen staat de volksgezondheid voorop.

 

Bij vragen kunt u contact opnemen met:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Met vriendelijke groeten,

Maurice Driessen, locatiemanager de Borg
Johan Schlief, voorzitter Stichting Uitvoerend Beheer
Willy van Dinther, voorzitter Dorpsraad Babberich

Ben van Bindsbergen, voorzitter Stichting Kulturhus Babberich

Agenda

Vind ons op Facebook