Dorpsraad

Babberich

INTERNATIONALE PRIJS PIET ALBERS FRAMBOZENKWEKER

frambozen 1frambozen 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Piet Albers , frambozenkweker aan de Emmerichseweg 2 in Babberich, heeft een belangrijke internationale prijs gewonnen.

Een van de agri-projecten van Groen-Leven, de zonnepanelen boven de frambozen van Piet Albers in Babberich, is op woensdag 21 juli bekroond met de Smarter E Award 2021 in de categorie “ Outstanding Projects ”.

De Smarter E Award beloont wereldwijd oplossingen en concepten die gebaseerd zijn op hernieuwbare energie, decentralisatie en digitalisering om verschillende aspecten van energie met elkaar te verbinden. De categorie Outstanding Projects erkent gerealiseerde projecten op het gebied van zonne-energie, opslag, energiebeheer en transport.

De prijs komt exact een jaar na afronding en aansluiting van het innovatieve zonne-energiesysteem. De traditionele plastic bogen hebben hier plaatsgemaakt voor 10.250 semi-transparante zonnepanelen, die genoeg stroom opwekken voor zo’n 1.250 huishoudens. Daarnaast bieden ze ook bescherming aan de gewassen die eronder verbouwd worden tegen steeds extremer wordend weer: een schoolvoorbeeld van een slimme dubbelfunctie, waarbij zonne-energie gecombineerd wordt met fruitteelt.

BayWa r.e. uit München biedt geïntegreerde, duurzame energieoplossingen en managementsystemen voor commerciële en industriële klanten.

Piet Albers in 2003 begonnen aan de Emmerichseweg 2 in Babberich met het telen van zacht fruit en is zich vervolgens gaan specialiseren in het telen van frambozen, ging in 2019 aan de slag met het innovatieve zonne-energiesysteem, dit is een succesformule geworden.

Piet Albers en zijn frambozenkwekerij in Babberich zijn voor de realisatie van dit unieke project beloond met de Smarter E Award 2021 , als enige frambozenkwekerij in Europa, deze prijs zal op 6 oktober in München worden uitgereikt.

Babberich is trots op zijn frambozenkweker die telen en duurzaamheid op de juiste manier invult.

Willy van Dinther, voorzitter Dorpsraad-Babberich

Agenda

Vind ons op Facebook