Dorpsraad

Babberich

Gemeente Zevenaar bezoekt Babberich….

Maandag 18 oktober brachten Burgemeester Luciën van Riswijk, wethouder Nanne van Dellen, dorpscontact functionaris Leny Thus en verkeer/veiligheidsdeskundig Tim van Ketwich een bezoek aan ons dorp.

Het gehele bezoek was in 3 delen van ieder één uur verdeeld, de Burgemeester en zijn gevolg werd in Kulturhus de Borg van harte welkom geheten door de voorzitter van Dorpsraad-Babberich Willy van Dinther. De voorzitter werd ondersteund door de mede bestuursleden Ton van Dinther, Henk Dukkerhof, Rob Lucassen en door Maikel Swaters en Pieter van Lent beiden lid van de verkeer/veiligheidscommissie.

In het eerste uur werden alle belangrijke zaken voor ons dorp besproken zoals de glasvezel, kannietmobielbellen, de woningbouw, de verkeersveiligheid en de veiligheid, de parkeerproblematiek, de participatie.

In het tweede uur werden knelpunten in ons dorp bezocht zoals de oversteek/bocht Dorpstraat, de Oude Beekseweg, het Schutterspad, de onveilige kruising Resto Aalbers, de verpaupering in sommige straten.

In het derde uur kwamen een aantal mede dorpsgenoten in gesprek met of de Burgemeester of de wethouder.

Éen toezegging kwam er direct, de zo lang gevraagde drie lichtpunten langs het Schutterspad worden zo spoedig mogelijk geplaatst, de goedkeuring voor plaatsing is door de Gemeente verstrekt.

Alle besproken onderwerpen en bekeken knelpunten hebben alle aandacht van de Gemeente Zevenaar, de Dorpsraad-Babberich en de Gemeente Zevenaar zijn beiden zeer tevreden met hun vertrouwde en bijzondere samenwerking.

 Gemeente bezoekt BabberichGemeente bezoekt Babberich2

Agenda

Vind ons op Facebook