Dorpsraad

Babberich

KONINGSDAG BABBERICH 2022 ……

koning 16 Customkoning 12 Customkoningsdag 1

 

 

 

 

 

 

 

 koning 9 Customkoning 18 Custom

 

 

 

koningsdag 2 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Het vieren van Koningsdag is weer helemaal in, het mocht weer en dat was te zien in- en rondom Kulturhus de Borg. Versierde fietsen van heel veel kinderen met hun ouders of begeleiders , de Harmonie St.Franciscus, de Drumfanfare St.Jan, de Verkeersregelaars, Koningspaar Marcello en Jeanet begonnen om 11 uur aan een muzikale en kleurrijke optocht door het centrum van Babberich.

Vele vlaggen met oranje wimpel sierden de straten, de dorpsgenoten genoten van een mooie optocht, intussen was de Borg en het Babborgaplein volgelopen met veel publieke belangstelling.

Om 12 uur de officiële Koningsdag ceremonie op het plein, met muziek van de beide Babberichse muziekkorpsen. Voorzitter van de Dorpsraad-Babberich Willy van Dinther heette het hele gezelschap van harte welkom , dankte de kinderen voor de werkelijk prachtige versierde fietsen, had een goed woord voor de beide muziekkorpsen en de verkeersregelaars “zij zijn er altijd, trouw en met plezier bij elke festiviteit bij, geweldig” zo sprak hij. De voorzitter was blij verrast met de grote opkomst van zijn dorpsgenoten, dit hebben we nodig na de te lange corona periode. Vervolgens sprak demissionair wethouder Nanne van de Dellen, hij prees de vele vrijwilligers in Babberich die het allemaal toch maar weer mogelijk hebben gemaakt.

Hierna werd het nationale volkslied Wilhelmus door de muziekkorpsen gespeeld en de vlag gehesen door het Koningspaar Marcello en Jeanet.

Er was vanaf 12 tot 15 uur een prachtig feest georganiseerd zowel in als buiten de Borg met de diverse oudhollandse spelen, koersballen, springkussen en natuurlijk ontbraken de drankjes, de hapjes, de popcorn en de suikerspin niet , een DJ zorgde voor de juiste feeststemming.

Vrijwilligers uit ons dorp en 8 leerlingen van het Liemers College boden overal de helpende hand zodat Babberich kan terugzien op een geslaagd, gezellig en sfeervol Koningsdagfeest.

Agenda

Vind ons op Facebook