Dorpsraad

Babberich

HARMONIE ST.FRANCISCUS ZOMERCONCERT…

 Harmonie Orkest CustomJeugd Orkest Custom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 10 juli 2022, na twee jaar afwezigheid door de opgelegde corona maatregelen, mocht het nu weer en organiseerde Harmonie St .Franciscus haar Zomerconcert 2022.

Dit Zomerconcert zou eigenlijk in de buitenlucht plaatsvinden bij ’t Centrum Reijmer, doch de weergoden waren de Harmonie St. Franciscus niet gunstig gezind, het regende en men week toen uit naar de grote zaal van Kulturhus de Borg.

Voorzitter Eric Burgers heette om 11.00 uur iedereen van harte welkom en was blij dat zovelen waren gekomen om eindelijk weer eens te kunnen gaan genieten van een prachtig Zomerconcert, verzorgd door maar liefst twee orkesten namelijk de Harmonie St. Franciscus en het Jeugd Orkest van de Harmonie St.Franciscus.

De beide orkesten stonden onder leiding van dirigent Christa Boerman van de Harmonie ( Jasper Arts dirigent van het Jeugdorkest was verhinderd) , ook waren er verrassend twee prachtige solo optredens van Lisa Verhoeven (zang) en Amber Jie-A-Sang (saxofoon).

De beide orkesten speelden prachtige muziek, dirigent Christa Boerboom dirigeerde op eminente wijze de orkesten, dit was een concert waar met volle teugen door het enthousiaste publiek van werd genoten. Uit het langdurig applaus klonk zeer veel waardering voor de muzikanten van beide orkesten en de dirigent. Ze hebben ons in Babberich weer blij en trots gemaakt met hun optreden, waarvoor onze hartelijke dank. Eric Burgers bood aan het eind dirigent Christa Boerman een extra grote bos bloemen aan , zij gaat de Harmonie na een periode van maar liefst twintig jaar verlaten, op haar beurt kregen alle orkestleden van hun geliefde dirigent allemaal een bloem.

Harmonie St. Franciscus gaat op grootse wijze 28 en 29 januari 2023 haar 100 jarig jubileum vieren met o.a. een concert, een receptie en nog een indrukwekkend programma op 2,3 4 juni 2023.

Het zit wel goed met de toekomst van de muziekverenigingen in ons dorp, de muziek lessen voor de jeugdigen loont zich en daardoor is de toekomst een stuk florissanter gelukkig door de inzet van alles wat muziek en verenigingsleven lief heeft.

 

Agenda

Vind ons op Facebook