Dorpsraad

Babberich

CONCERT 55 JARIGE RITMISCH KOOR BABBERICH: GRANDIOOS !!

Concert 55jarig ritmisch koor.JPG2 CustomConcert 55jarig ritmisch koor Custom

Zaterdagavond 21 oktober 2023 : Het concert van het Ritmisch Koor Babberich , de grote zaal is door de vrijwilligers in de juiste sfeer ingericht, om 19 uur stroomden de bezoekers en aanhangers van het RKB de Borg binnen om een plaatsje te bemachtigen. Er waren 250 stoelen geplaatst maar dat bleek vele malen te weinig, de deuren van de aangrenzende vergaderzalen werden geopend en in een razend tempo werden nog eens 100 stoelen bijgeplaatst, net genoeg om de 350 bezoekers te herbergen.

 

 

De toeloop is nog nooit zo groot geweest, niet alleen uit Babberich maar uit de gehele gemeente Zevenaar en de Liemers kwamen ze kijken, horen naar en genieten van het jarige RKB. Prachtig voor de jarige dat zovelen zorgden voor een meer dan bomvolle Borg en dat is wellicht wel het mooiste cadeau voor het RKB. Het RKB is als koor uitgegroeid tot de buitencategorie, met een combo die voor de juiste begeleiding zorgt, met de technici en een dirigent Theo Barten waarvan de vakkundigheid, het plezier en de binding met het koor, het combo én het publiek uitstraalt.

Deze avond was tot in de perfectie geregeld, het prachtige podium, het geluid, het licht, de stralende dames en heren van RKB natuurlijk, kortom de hele ambiance zorgde voor een onvergetelijke avond.

Voor alle bezoekers was er bij binnenkomst er kopje koffie of thee met cake en in de pauze kregen alle bezoekers warme hapjes aangeboden en kon men aan de bar drankjes verkrijgen.

De opkomst van het RKB was er een zoals André Rieu ook doet, in een lange rij onder luid applaus de grote zaal betreden, het eerste uur met alle leden in het zwart wit zongen en speelden zij mooiste nummers uit hun veelzijdig repertoire en brachten het meelevende publiek in vervoering, na de pauze verschenen de leden in een kleurrijke outfit en het ging het helemaal los met dirigent Theo Barten in topvorm met zijn accordeon, het publiek deinde, zong , applaudisseerde en stuwde het RKB naar grote hoogtes met nog enkele toegiften, een langdurige staande ovatie viel de jarige ten deel.

Er werd tot slot nog een verloting gehouden en sprak voorzitter Ivonne van Dongen een prachtig dankwoord tot het publiek en tot de vrijwilligers van het SUB, een avond om nooit te vergeten, het RKB heeft haar reputatie weer volledig waargemaakt en iedereen ging met een tevreden en enthousiast gevoel huiswaarts. Volgend jaar de Passion weer, we kijken er nu al naar uit.

Een diepe buiging aan alle leden van het Ritmisch Koor Babberich, wij zijn trots op jullie en hopen dat we nog vele jaren mogen genieten van jullie unieke optredens, dank jullie wel.

Agenda

Vind ons op Facebook