Dorpsraad

Babberich

Kabouterpad - Algemeen

Logo Kabouterpad

Paddenstoel kleinWelkomPaddenstoel klein


Poster aankondigingOp woensdag 4 oktober a.s. vindt de feestelijke opening plaatst van het kabouterpad bij Huize Valdyk. Het officiële gedeelte is door de beperkte ruimte, helaas alleen voor de genodigden. Wethouder Stef Bijl (o.a. jeugdzorg) en de kinderburgemeester Tyrese Hendriks zullen rond 14:30 uur het kabouterpad officieel openen. Hierna wordt een wandeling gemaakt langs de verschillende kabouters in de mooi aangelegde bloemen- en bamboetuin van Ben Jacobs.Vanaf 15:00 uur is het kabouterpad open voor iedereen. De start is in De Borg. Daar kunnen het begeleidend gratis boekje en de opdrachten worden opgehaald. Niet noodzakelijk, maar wel leuk is de aanschaf van een rugzakje voor de kleine bezoekers. In de rugzak zit materiaal dat gebruikt kan worden bij de opdrachten.
Kom ook een kijkje nemen en geniet van de kabouters, de bloementuin en de bamboe. 

Huize Valdyk 1Welkom bij het unieke kabouterpad van Huize Valdyk, gelegen aan Dorpstraat 35 in Babberich. De naam van het kabouterpad is afgeleid van de woning die hier staat. Eigenaar Ben Jacobs, heeft een stuk van het perceel beschikbaar gesteld aan de Dorpsraad Babberich voor het inrichten van een kabouterpad.

Je wordt uitgenodigd om dit unieke pad te bewandelen om de magische wereld te verkennen te midden van een bijzondere tuin vol subtropische planten.
Terwijl je langs de kronkelende paden dwaalt, ontmoet je twaalf speelse kabouters en duik je in een avontuur vol verrassingen en ontdekkingen. De weelderige omgeving met zijn weelderige flora voegt een extra vleugje betovering toe aan de ervaring. Betreed deze betoverende plek en laat je fantasie de vrije loop gaan terwijl je geniet van de prachtige samensmelting van natuur en magie.

Paddenstoel klein Klein boompje Klein blad

Een bezoek aan het kabouterpad

01 PungelDe bezoekers van het kabouterpad (individueel of in een groep) en dan m.n. jonge kinderen
(3 t/m 6 jaar onder begeleiding) maken, aan de hand van een begeleidend boekje en apart meegeleverde opdrachten, op een speelse manier kennis met wat er zich in de natuur afspeelt en het belang van het beschermen en goed onderhouden daarvan.

Klein boompje Klein feesttoeter Klein blad 

Toegankelijkheid

Pad boomschorsHet kabouterpad bij Huize Valdyk biedt een avontuurlijke ervaring voor jong en oud. Hoewel het grootste deel toegankelijk is voor iedereen, kan het onverharde gedeelte met houtsnippers uitdagend zijn voor mindervaliden. We raden aan om vooraf bij de start in De Borg navraag te doen naar de mogelijkheden. Hou ook  rekening met de weersomstandigheden. Na veel regen is het pad zacht. Vrijwilligers staan klaar als hulp geboden moet worden. 

Paddenstoel klein Minder validen Paddenstoel klein

Feest in het bamboebos

Huize Valdyk heeft een bijzondereBallonnen tuin met allerlei soorten bamboe. Zeker het eerste deel en het middengedeelte, waar er gelegenheid is om even uit te rusten, zal je de indruk geven in een bamboebos te lopen. Het bamboebos komt dan ook terug in het verhaal dat de kleintjes gaan beleven.

Het verhaal gaat over de jarige en oudste kabouter in het bamboebos van Huize Valdyk. Het is feest in het bamboebos en dat moet natuurlijk gevierd worden. Samen met de overige kabouters in het bos, gaan je op pad en op zoek naar een mooi cadeau voor de jarige job.

Klein boompje Klein feesttoeter Paddenstoel klein

Ga naar:
Openingstijden & Contact
- Boekje & rugzakje
- Regels kabouterpad
- De vrijwilligers
- Laatste nieuws

Agenda

Vind ons op Facebook