Dorpsraad

Babberich

Kabouterpad - Laatste nieuws

Logo Kabouterpad 1

Paddenstoel kleinLaatste nieuwsPaddenstoel klein

September 2023

In de vorige Nieuwsbrief heeft u kunnen lezen dat de werkzaamheden rond de realisatie van het kabouterpad, flink zijn gevorderd. De verfpotten zijn dicht en de kwasten schoongemaakt. Het vele schilderwerk zit erop.

Nu gaat alle aandacht uit naar het inrichten van het pad. De kabouters krijgen hun plek en de bijbehorende spullen worden her en der verdeeld. Ook moet er nog wat timmerwerk verricht worden.
Het kabouterpad wordt niet zomaar een wandeling door het bos- en bamboeperceel van Huize Valdyk. Er is een verhaal aan verbonden en er zijn kleine opdrachtjes die kunnen worden uitgevoerd. Het verhaal is in een boekje opgenomen en de opdrachten zijn simpel en eenvoudig uit te voeren (groep 1 t/m 3).  Het boekje is in grote lijnen af en zal binnenkort naar de drukker gaan.
Om het voor de kleintjes nog leuker te maken, bestaat de mogelijkheid om een rugzakje met wat spulletjes die nodig zijn bij de opdrachten aan te schaffen.
Wat nu overblijft, is het organiseren van de officiële opening op woensdagmiddag 4 oktober. Maar ook daar wordt flink aan gewerkt. Alles loopt dus volgens plan.

Tuin 1  Tuin 2

Dat niet alleen de kabouters het bamboebos hebben gevonden als een mooie locatie om te wonen en werken, blijkt wel uit de interesse die er is om in deze mooie en unieke tuin, trouwfoto’s te maken. Inmiddels heeft het eerste bruidspaar al een mooie reportage laten maken. Maar ook voor een leuke familiefoto ter gelegenheid van een jubileum of een andere feestelijke gebeurtenis, kunt u hier terecht. Neem wel eerst contact op met Ben Jacobs van Huize Valdyk. U kunt Ben bereiken op

06–53 50 39 60.

    Tuin 5

Augustus 2023

De werkzaamheden rond de realisatie van het kabouterpad bij Huize Valdyk zijn in een vergevorderd stadium. Alle benodigde attributen die bij het pad worden geplaatst zijn zo goed als klaar.

Het pad zelf is goed begaanbaar gemaakt. Wel is regelmatig onderhoud nodig. Het blijft een bos en daar groeit alles in gestaag tempo door. In de komende maanden zal het pad verder ingericht worden.
Pad boomschors 1
Dit houdt natuurlijk in dat er gekeken is naar het moment van een feestelijke opening. Deze staat gepland voor woensdag 4 oktober 2023. Via de komende edities van de Nieuwsbrief wordt u op de hoogte gehouden over de officiële opening en op welke dag/tijd het pad zal zijn opengesteld voor een leuke wandeling. In elk geval rekenen we natuurlijk op kinderen waarvoor dit kabouterpad m.n. is opgezet. Samen met ouders, grootouders of begeleiders moet het een ware belevenis worden voor de kinderen. Niet alleen de spanning van wat er allemaal te zien is, maar ook het bewonderen van de natuur en dan m.n. het bamboebos. Het is speels en educatief in een prachtige natuur binnen de poorten van Huize Valdyk.

Babberich krijgt met dit kabouterpad er weer een mooie activiteit bij. Ditmaal specifiek voor de jongste kinderen.

December 2022

In Babberich wordt gewerkt aan het uitzetten van een kabouterpad. Vrijwilligers zijn overdag al aan het werk om het toekomstige pad in te richten. En ook ’s nachts wordt er gewerkt. Vreemd, maar ja kabouters zijn eigenlijk ook vrijwilligers, ze doen altijd hun best de ander te helpen.

Attributen 1Maar nu hebben we uw hulp ook nodig. We komen nog kabouters te kort. Bent u in het bezit van een tuinkabouter, eentje die zit, vist of ligt te luieren, we zijn op zoek naar allerlei kabouters en andere mooie passende spullen zoals paddenstoelen en huisjes.

Ons advies en meteen de vraag aan u, kijk eens rond en breng de kabouters en andere bijpassende attributen, die u straks graag op het kabouterpad zou willen zien staan, naar de foyer van ons Kulturhus de Borg

Oktober 2022

Ben SpeijdelIn de Nieuwsbrief van juli hebben we u geïnformeerd over de plannen voor de realisatie van een kabouterpad in Babberich. De locatie is het Landgoed Huize Valdyk aan de Dorpstraat 35. Landgoed Huize Valdyk is privéterrein van Ben Jacobs.

Al gedurende enkele maanden is een groep Babberichse vrijwilligers onder leiding van Ben Speijdel met de realisatie het kabouterpad. Het is een heel karwei. Er moet flink gezaagd, geschilderd en getimmerd worden. De kabouters uit het verhaal en de huisjes moeten vervolgens op een veilige route worden uitgezet. Voor de voorbereidende werkzaamheden heeft Ben Jacobs een grote werkruimte beschikbaar gesteld, waar de vrijwilligers hun werk kunnen doen.

Naast het praktisch werk is een groep vrijwilligers bezig met het samenstellen van een boekje. Hierin vertellen de kabouters in hun eigen taal de kinderen alles over hun dagelijks werk in het bamboebos en de bloementuin. Zij laten de kinderen meebeleven en genieten van al het mooie wat dit kabouterpad te bieden heeft.

Misschien zijn er handige dorpsgenoten die mee willen helpen met de aanleg van dit kabouterpad. Vele handen maken het werk lichter en bevorderen de realisatie. U kunt zich aanmeldenBen speijdel tekenaar via een mail aan:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Op bijgevoegde foto's ziet u Ben Speijdel bezig met het vervaardigen van de verschillende figuren die langs het pad zullen worden opgesteld.

Wij houden u vanaf nu maandelijks op de hoogte van de vorderingen van dit mooie project. Zeker een aanwinst voor de kinderen van Babberich en hopelijk ook van daarbuiten.

Juli 2022

Buurtvereniging Schrijvershoek uit Zevenaar en de Dorpsraad uit Babberich hebben de handen ineengeslagen om twee kabouterroutes te realiseren. Eén in Zevenaar en één in Babberich. In september van dit jaar moet alles klaar zijn en kan er gestart worden met de route.

In Zevenaar start de route in de Beweeg- en Ontmoetingstuin op de Vondellaan in Zevenaar en loopt door het Gimbornhof. In Babberich wordt de route momenteel uitgezet. De route in Babberich wordt gecombineerd met andere wandelroutes in het gebied. De routes zijn ongeveer 2km lang en volop versierd met houten gekleurde kabouterdeurtjes en natuurlijk de kabouters en zijn vriendjes. Bij elk deurtje is er een ander kabouterverhaaltje verwijzend naar de omgeving. Willy van Dinther van Dorpsraad Babberich: "We vinden het fantastisch dat we zo'n mooie samenwerking aangaan met elkaar." Birgit Peelen van Buurtvereniging Schrijvershoek: "De routes die je kunt lopen zijn voor alle leeftijden en voor ieder toegankelijk. Je brengt mensen op een speelse manier in contact met de natuur en de omgeving.”

De boekjes met de routes en verhaaltjes kunnen ter zijner tijd worden gekocht op diverse verkooppunten in Zevenaar en Babberich. De opbrengst gaat naar het onderhoud van de routes.
De opening van de routes zullen op spectaculaire wijze worden geopend.

Schrijvershoek

Ga naar:
- Algemeen
- Openingstijden & Contact
Boekje & Rugzakje
Regels kabouterpad
- De vrijwilligers

Agenda

Vind ons op Facebook