Dorpsraad

Babberich

Algemeen

GROOTS WELKOM SINTERKLAAS IN BABBERICH !

Onder mooie en zonnige weersomstandigheden en overweldigende belangstelling van klein en groot werd Sinterklaas op zondag 13 november om 14 uur in Babberich vol verwachting ontvangen op het sportpark de Buitenboom van de SV Babberich, aldaar werd de Sint en zijn grote gevolg welkom geheten door woordvoerder William Swaters namens de Stichting Jeugd en Jongerenwerk Babberich.
Vandaar vertrok de Sint met zijn gevolg en begeleid door de Babberichse verkeersregelaars en de bijna 100 jarige Harmonie Sint-Franciscus, vergezeld door echt heel veel kinderen met ouders, familie, begeleiders vanaf de Beekseweg door het centrum van Babberich. Een tocht welke heel veel toeschouwers trok en eindigde in het feestelijk versierde Kulturhus de Borg.
Het Jeugd en Jongerenwerk Babberich had van 15-17 uur voor de kinderen een prachtig programma voorbereid en begeleid door de muziek van Theo Jansen en Remy Berntsen werd het een hartverwarmend Sinterklaasfeest, een oer oude traditie welke nooit mag verdwijnen.

Voorzitter van de Dorpsraad-Babberich Willy van Dinther was bijzonder trots, “ het Jeugd en Jongerenwerk Babberich “ is één van de parels van ons verenigingsleven “ en de grote plaatselijke belangstelling is een beloning voor hun vrijwilligerswerk “.

 

sint nov 1sint nov 3sint nov 4sint nov 2

PRONKZITTING CV DE SCHUUMNEUZEN BABBERICH

Beste Schuumneuzen en Schuumneuzerinnen,

Staat zaterdag 26 november al bij u in de agenda? Pronkzitting 2022 van Carnavalsvereniging de Schuumneuzen.

  • Wie wordt de opvolg(st)er van Prinses Marian;

  • Wat heeft de Raad van 11 voor u in petto;

  • Wat zullen den van Dinie en van Mini gaan brengen?

De avond zal bestaan uit muziek, lachen, gieren en brullen. Voor ieder wat wils.

Aanvang 20.11 uur. Zaal open 19.30 uur. Afterparty vanaf 23.30 uur in de foyer.

Wij zijn met een geweldig gezelschap druk met de voorbereidingen en we hopen u in grote getalen te zien. Bent u nog nooit op onze pronkzitting geweest en hebben we u nieuwsgierig gemaakt. Kom gewoon kijken en laat u verrassen.

Houdt u onze website en facebook pagina in de gaten. Voor vragen kunt u altijd mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

SINTERKLAAS-INTOCHT BABBERICH ZONDAG 13 NOVEMBER 2022.

sinterklaas babberich

Wie herinnert zich niet de intocht van Sinterklaas met zijn gevolg vorig jaar in ons dorp, het was in één woord fantastisch. De ontvangst was bij Kasteel Halsaf en het was opvallend druk, we hadden er weer zin in gekregen. Vervolgens vertrok de Sint met zijn gevolg en begeleid door verkeersregelaars, muziek en echt heel veel kinderen met ouders, begeleiders naar het Babborgaplein. In ons Kulturhus de Borg mocht door de strenge corona maatregelen géén bruisend kinderfeest worden gegeven maar de kinderen mochten wel allemaal één voor één met de Sint op de foto.

Dit jaar is het programma beduidend anders, de Stichting Jeugd & Jongerenwerk Babberich heeft alles uit de kast gehaald om de kinderen van Babberich een prachtige middag te gaan bezorgen, immers er mogen weer binnen activiteiten gehouden worden, in een geheel nieuw jasje en dat maakt het echt helemaal leuk.

Vol verwachting klopt ons hart inderdaad en het belooft een mooi Sinterklaas feest te worden waar onze kinderen van kunnen genieten en waarbij ouders, grootouders, begeleiders, kortom Babberich, trots bij aanwezig zullen zijn.

We hopen natuurlijk op een mooie zonnige Sinterklaas zondagmiddag en rekenen op grote belangstelling vanuit onze gemeenschap en daarbuiten.

De Sint wordt dit jaar op zondag 13 november verwacht en opgehaald om 14.00 uur op het sportpark van de SV Babberich “de Buitenboom”. Na ontvangst en welkom gaat de Sint en zijn gevolg, natuurlijk begeleid door onze kinderen, muzikanten en verkeersregelaars naar ons feestelijk ingerichte en gastvrije Kulturhus de Borg, alwaar in een passende ambiance een prachtige Kindermiddag zal plaatvinden van 15 uur tot 17 uur.

De Stichting Jeugd & Jongerenwerk Babberich heeft in- en rond het Kulturhus de Borg voor een “elk wat wils “ programma gezorgd met muziek en leuke activiteiten, u ziet het allemaal op de flyer. Uiteraard is onze hoffotograaf Wil Kuipers er bij om weer prachtige fot0's te maken.                                                                 

U BENT ALLEMAAL VAN HARTE WELKOM EN LATEN WE ER SAMEN EEN MOOI SINTERKLAAS FEEST VAN GAAN MAKEN.

ALLERZIELEN VIERING 2022 IN BABBERICH.

Op donderdagavond 3 november werd in de grote zaal van Kulturhus de Borg, de Allerzielen-Viering gehouden. Onze Sint-Franciscuskerk mag dan wel gesloten zijn, er worden toch nog gelukkig Kerkelijke vieringen in Babberich verzorgd zoals onder meer de Maria Vieringen en Allerzielen. Dat er gelukkig nog steeds onder de Babberichse bevolking behoefte is aan deze Kerkelijke vieringen bleek maar weer eens uit het groot aantal inwoners welke samen hun dierbare overledenen kwamen gedenken, samen te bidden en samen zingen. Bij binnenkomst kregen alle mensen het Allerzielen Kerkboekje aangeboden om zo alles goed te kunnen volgen.

Deze dienst van gebeden, gedenken, gedichten werd verzorgd door de lectoren Ria Hoof en José Bertntsen, de liederen gezongen door het Caecilia Koor ( Dames- Heren ) onder leiding van dirigent Jacob Graansma en het geluid door Remy Berntsen.

De grote zaal was, door de vrijwilligers van zowel Caecilia Koor als van het Uitvoerend Beheer de Borg, in de juiste en passende ambiance aangekleed.

Na afloop werd aan iedereen een kopje koffie of thee aangeboden in de foyer van Kulturhus de Borg.

 Allerzielen 2022 1Allerxielen 2022 2

NAJAAR CONCERT DRUMFANFARE ST. JAN : KLASSE !!!

 najaar concert St.Jan 1najaar concert St.Jan 3

Zondag 2 oktober 2022, Kulturhus de Borg loopt rond 10.30 uur vol met dorpsgenoten die eindelijk weer hopen te kunnen gaan genieten van het najaar concert van Drumfanfare St. Jan.

Om precies 11.00 uur kon Johnny Swaters de leden van de Drumfanfare St. Jan, het jeugdorkest Ales Fekeert en alle aanwezige dorpsgenoten welkom heten, Johnny legde het programma uit en praatte het hele programma aan elkaar, deskundig en geheel op zijn eigen ludieke wijze.

Éen uur lang achter elkaar speelden de leden van de Drumfanfare St. Jan in een diversiteit van prachtige muziekstukken, de sterren van de hemel. Dit verhoogde de sfeer in de bomvolle Borg tot ongekende hoogte, de wisselwerking tussen dirigent Michael van den Broeck , de muzikanten, Johnny Swaters en de aanwezigen was echt bijzonder. Het concert werd nog op veelvoudig verzoek afgerond met enkele top toegiften. Een staande ovatie was de beloning voor werkelijk een klasse concert.

Vervolgens kwam het jeugdorkest Ales Fekeert ( een prachtige mix van jeugdige muzikanten van de Drumfanfare St. Jan en Harmonie St. Franciscus ) een half uur lang laten horen wat zij in hun muzikale mars hebben en dat is ontzettend veel, Ales Fekeert wordt langzaam maar heel zeker een gevestigde naam in Babberich en veel gevraagd om op bijeenkomsten te komen optreden. Zij brachten met het uit hun hart gebrachte muziek de zaal in opperste vervoering, een staande ovatie viel ook hen ten deel.

Voorzitter Marco Worm sprak aan het eind van dit zeer geslaagde najaar concert een dankwoord gericht aan de muzikanten van de Drumfanfare St. Jan, de jeugdmuzikanten van Ales Fekeert en alle aanwezigen. Hij overhandigde een prachtig boeket bloemen aan de dirigent Michael van den Broeck, geluidstechnicus Remy Berntsen, spreekstal meester Johnny Swaters en Adrie Molenaar Beheerder Kulturhus de Borg en was oprecht blij dat dit concert het bij iedereen goed had gedaan.

Babberich heeft zich wederom van de goede muzikale kant laten zien, wie de jeugd heeft , heeft de toekomst, de muzieklessen zijn lonend en vertalen zich in een ongekend resultaat. Muziek draagt vol bij aan de leefbaarheid in ons dorp.

 

HENRIËTTE VAN BINDSBERGEN….DANK JE WEL

Henriette afscheid DorpsraadDe feestelijke algemene bestuursvergadering op 1 september werd geheel gewijd aan onze bestuurder Henriëtte van Bindsbergen.

Henriëtte , bestuurder vanaf 2014 tot 2022, kan door het drukke en veranderde werk in het onderwijs, welke ook vaak nog doorloopt tot in de avonduren, haar functie niet meer naar haar wens uitvoeren.

Voorzitter Willy van Dinther memoreerde in zijn toespraak de grote verdiensten van Henriëtte voor de Dorpsraad-Babberich en de leefbaarheid in ons dorp. Henriëtte vervulde in het bestuur de functie van secretaris. Zij begon in een moeilijke periode van de Dorpsraad en heeft een grote bijdrage geleverd tot hetgeen de Dorpsraad nu is: een gedegen en gedragen organisatie met ruim 70 vrijwilligers, alom gerespecteerd en gewaardeerd zowel bij de dorpsgenoten als de overheden.

Henriëtte was liever doorgegaan , had er grote moeite mee om te stoppen, maar het was niet meer te combineren. De Dorpsraad-Babberich zal haar als bestuurder gaan missen, bovenal was ze als mens zeer geliefd binnen het bestuur: Deskundig, gedreven, luisterend, adviserend, charisma zijn kenmerkend voor Henriëtte.

Henriëtte kreeg voor haar vele verdiensten uit handen van de voorzitter een prachtige bos bloemen en nog twee mooie cadeaus aangeboden, een diepe buiging en heel veel dank voor alles, zo besloot hij.

Op haar beurt dankte Henriëtte haar medebestuursleden voor de jarenlange prettige, menselijke en succesvolle samenwerking en zegde toe dat ze beschikbaar blijft voor de ad hoc activiteiten waarvoor de Dorpsraad bekend staat.

 

Agenda

Vind ons op Facebook