Dorpsraad

Babberich

Nieuwsarchief

Liemers smaakfestival, smaakt naar meer ...

DSC 0995 400

Dit jaar was het thema muziek met smaak, vandaar de samenwerking met Liemers Trots en de projectgroep Korte Ketens in het Liemers Landschap.

Op zaterdag 26 mei was het dan zover, al heel vroeg in de ochtend waren de tientallen vrijwilligers aan het werk om de podia, de talrijke kramen, de overdekte zitplaatsen met bars en het terrein aan het opbouwen, het warme zonnige weer was een extra geschenk voor de Harmonie Sint-Franciscus en haar partners.

Om 10.45 uur heette Eric Burgers de aanwezigen van harte welkom en beloofde er een mooie dag van te maken, hierna was het woord aan wethouder Belinda Elfrink, zij memoreerde de grote verdiensten van de Harmonie Sint-Franciscus én haar opleidingsorkest voor Babberich en was trots op het feit dat door de inzet van de vele vrijwilligers het culturele leven in Babberich volop bloeit. De wethouder bood aan de jeugd een cheque aan als bijdrage voor de kleding, in het bijzijn van haar collega wethouder van de gemeente Duiven verklaarde zij het Liemers Smaakfestival voor geopend.

Én het werd een geweldige dag van 11 tot 16 uur en het Babborgaplein was stampvol met bezoekers , men genoot van een non-stop programma met  optredens van o.m. Harmonie Sint-Franciscus en haar opleidingsorkest, het Koor Stella Maris, het gouden Ritmisch Koor, Klixx, diverse jeugdmuzikanten én de vele de kinderactiviteiten.

Leden van Liemers Trots en andere producenten uit de regio boden de bezoekers vanuit 25 kramen een “Proeverij van Liemerse Baojum” aan, werkelijk een keur aan overheerlijke producten, uiteraard waren er ook allerlei hapjes en drankjes geserveerd door Restaurant Centrum Reijmer en Kulturhus de Borg.

Klik hier voor het foto album

Babberich kan trots zijn op dit zo goed verlopen Liemers Smaakfestival en de Harmonie Sint-Franciscus met haar partners heel hartelijk danken voor het gigantische werk met als resultaat, een geweldig, succesvol  feest in dit 95-jarig jubileumjaar.

Willy van Dinther, voorzitter Dorpsraad-Babberich.

 

Agenda

Vind ons op Facebook