Dorpsraad

Babberich

Nieuwsarchief

Babberichs Klompenpad van start!

Foto startavond Babberich 4 juni 2018 Custom

Rozendaal, 5 juni 2018

BABBERICHS KLOMPENPAD VAN START!


BABBERICH - Op maandag 4 juni was de bewonersavond van het nog te ontwikkelen Klompenpad in de omgeving van Babberich. Klompenpaden zijn populaire en avontuurlijke wandelroutes door het boerenland en over landgoederen. In Utrecht en Gelderland zijn al 108 Klompenpaden. En als het aan de Gemeente Zevenaar ligt, komen er daar de komende jaren nog minimaal twee bij in De Liemers. Eén in de omgeving van Angerlo en één in het buitengebied van Babberich. De inzet van vrijwilligers is daarbij onontbeerlijk.

De startavond Babberich was bedoeld om een uitleg te geven over Klompenpaden, vrijwilligers te enthousiasmeren en zo mogelijk de kansen en mogelijkheden voor een Klompenpad om Babberich in kaart te brengen. Na een inleiding van wethouder Belinda Elfrink en een toelichting op het concept door projectleider Dagmar Kroezen van St. Landschapsbeheer Gelderland (SLG) kwamen grote topografische kaarten op tafel. Al snel werden daar cultuur-historische bezienswaardigheden, oude paadjes en traditionele hoogstamboomgaarden op ingetekend en werden de eerste contouren van een wensroute al zichtbaar!

Het realiseren van een Klompenpad verloopt volgens een zorgvuldig proces. Wandelaars zijn te gast bij de eigenaren van de landerijen, weilanden en natuurterreinen waar het Klompenpad doorheen loopt. Dat vraagt om een goede afstemming en afspraken met grondeigenaren en natuurbeheerorganisaties over openstelling en inrichtingsmaatregelen zoals overstapjes en hekjes. Honden zijn op alle Klompenpaden verboden.

Na de zomer komt de werkgroep weer bijeen voor een concreet plan van aanpak. Heb je interesse om mee te denken of weet je veel van de lokale cultuurhistorie, het (agrarische) natuurlandschap) van Babberich, neem dan contact op met Dagmar Kroezen, projectleider van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kijk voor meer informatie op www.klompenpaden.nl of onze Facebookpagina.

Agenda

Vind ons op Facebook