Dorpsraad

Babberich

Nieuwsarchief

Dorpshuis van het Jaar !

Welk dorpshuis in Gelderland is hét bruisend hart van het dorp en wint de titel “Dorpshuis van het Jaar” ? Ons Kulturhus de Borg behoort, uit de 62 aanmeldingen, tot de zes finalisten. Het wordt spannend, er is door Omroep Gelderland samen met de Leefbaarheids Alliantie en de Provincie Gelderland een heel draaiboek samengesteld. Alle zes finalisten worden beoordeeld en er zijn op drie onderdelen punten te verdienen:

  1. De beheerderstemmen: op 17 en 18 september zijn de zes finalisten bij elkaar op bezoek geweest en hebben een beoordeling gegeven over: sfeer, hygiëne en horeca. In de Borg werden ze verwelkomd door de Verkeersregelaars, de AED groep en de Dorpsraad met haar partners.
  2. De publiekstemmen: er kan door iedereen gestemd worden voor hun favoriete Dorpshuis. Dit kan uitsluitend digitaal en alleen in de week na de eerste aflevering. De afleveringen op Omroep Gelderland TV vinden plaats vanaf zaterdag 20 oktober en zo iedere zaterdag tot en met 01 december 2018, om 17.20 uur , (ieder uur herhaald). Babberich doe mee en stem vanaf 20 oktober, 7 dagen lang, dorpshuisvanhetjaar.nl , uw stem is erg belangrijk.
  3. De Jurystemmen: De jury bestaat dit jaar uit mevrouw Bea Schouten (gedeputeerde), de heer Jan Troost (expert op gebied van toegankelijkheid) en mevrouw Annemiek Riefel ( op gebied van regio- en citymarketing), zij worden ondersteund door experts van de Leefbaarheids Alliantie Gelderland en bezoeken op 15 en 19 oktober alles zes genomineerde dorpshuizen en geven dan hun beoordeling.

Op dinsdag 16 oktober komt Omroep Gelderland TV wederom met Angelique Krüger naar ons Kulturhus de Borg. Er worden dan de gehele dag TV opnamen gemaakt en interviews gehouden o.m. van Samen Eten en Koersbal, verder komt men nog een (avond) deel terug voor opnamen van Jeugd en Jongeren Werk en/of Muzieklessen voor de Jeugd Harmonie St.Franciscus en Basisschool, deze datum moet nog vastgesteld worden.

Agenda

Vind ons op Facebook