Dorpsraad

Babberich

Nieuwsarchief

Persbericht / Omroep Gelderland / 8 oktober 2018

logo omroep gelderlanddorpshuis van het jaar Custom

Strijd om 'Dorpshuis van het jaar' barst weer los in Gelderse dorpen en steden

ARNHEM – Welk buurthuis in Gelderland is hét bruisende hart van de wijk? Welk dorpshuis brengt het hele dorp op de been? Wie wint de titel Dorpshuis van het jaar 2018? De zes finalisten zijn gekozen, de strijd is begonnen!

Voor de verkiezing Dorpshuis van het jaar 2018 zoeken we dé plek in het dorp of in de wijk waar allerlei mensen elkaar ontmoeten. Een plek door én voor bewoners. Daarbij maakt het niet uit hoe het gebouw wordt genoemd: dorpshuis, buurthuis, wijkcentrum of MFA (multifunctionele accommodatie). Allemaal maken ze kans om de titel in de wacht te slepen. 

De nominatie
Inmiddels zijn er zes buurt- en dorpshuizen genomineerd voor de titel Dorpshuis van het jaar 2018, namelijk: THUIS in Wageningen, Wijkplaats BUUR in Nijmegen, Den Diek in Lichtenvoorde, Dorpshuis Kulturhus De Borg in Babberich, ‘t Dorpshuus in Varsselder-Veldhunten en Buurthuis De Meerpaal in Ede.

Stem mee!
De zes genomineerden worden bezocht en beoordeeld door de vakjury onder leiding van Bea Schouten, gedeputeerde van de Provincie Gelderland, en de beheerders van de andere genomineerde dorps- en buurthuizen.

Maar er is meer; de kijkers krijgen namelijk de mogelijkheid om mee te stemmen. Van 20 tot 27 oktober kan er gestemd worden via de website www.dorpshuisvanhetjaar.nl. Het gemiddelde van alle cijfers bepaalt welk dorps- of buurthuis de titel in de wacht sleept én het prijzengeld wint van € 3000,-.

In de laatste uitzending wordt bekend gemaakt wie de winnaar is van de verkiezing Dorpshuis van het jaar 2018. Op zaterdag 8 december is de gehele ontknoping te zien op TV Gelderland. Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van de spannendste momenten.

Leefbaarheidsalliantie Gelderland

Het Dorpshuis van het jaar 2018 is gerealiseerd in samenwerking met de Leefbaarheidsalliantie Gelderland en Provincie Gelderland. De Leefbaarheidsalliantie zet zich in om de initiatieven van actieve bewoners te helpen realiseren.

Dorpshuis van het jaar 2018 is vanaf zaterdag 20 oktober te zien op TV Gelderland om 17.20 uur (daarna ieder uur herhaald). Terugkijken kan ook via Uitzending Gemist.

Agenda

Vind ons op Facebook