Dorpsraad

Babberich

Nieuwsarchief

MARIA VIERING IN KULTURHUS DE BORG !!

 Mariaviering 2022 2 CustomMariaviering 2022 Custom

De Maria Viering in de maand mei werd altijd gehouden in de Sint-Franciscuskerk te Babberich, nu het Kerkgebouw gesloten is , hebben de Babberichse zangkoren Sint-Caecilia Dames- en Herenkoor én het Ritmisch Koor beiden een warm welkom gekregen in Kulturhus de Borg alwaar wekelijks wordt gerepeteerd en waarin ook beide koren met grote regelmaat optreden met Kerkelijke of andere bijeenkomsten.

Op donderdag 19 mei werd de Maria Viering gehouden in de sfeervol aangeklede grote zaal met medewerking van de lectoren Ria Hoof en José Berndsen, het Sint-Caecilia Dames en Herenkoor onder leiding van dirigent Jacob Graansma.

Het SUB had de grote zaal sfeervol aangekleed en ingericht, het geluid werd in goede banen geleid door Remy Berndsen, de bezoekers kregen allemaal een Maria Viering boekje met de teksten van de gebeden en liederen.

Het was een bijzondere Maria Viering, welke uit Babberich nooit mag verdwijnen, eenieder kon na afloop in de Huiskamer van de Borg genieten van een kop thee of koffie en met elkaar napraten.

Ook werd na afloop nog gesproken over de traditionele Processie in Babberich, er wordt gekeken of ook deze Kerkelijke traditie kan worden voortgezet, de Dorpsraad-Babberich zal met alle betrokkenen een afspraak gaan maken om te kijken wat voor mogelijkheden er zijn.

Dank aan allen die deze Maria Viering hebben verzorgd en dank aan de vele dorpsgenoten voor hun komst naar de Borg.

Agenda

Vind ons op Facebook