Dorpsraad

Babberich

Nieuws

Opening Kabouterpad Huize Valdyk

Collage opening kabouterpadOp woensdagmiddag 4 oktober is het kabouterpad bij Huize Valdyk in Babberich geopend. Het kabouterpad is uitgevoerd door een kleine groep vrijwilligers uit Babberich, op initiatief van de Dorpsraad Babberich. Het heeft ruim een jaar in beslag genomen om er iets moois van te maken in de privétuinen van Huize Valdyk. Alles over de opening is te lezen op de pagina Laatste nieuws van het kabouterpad.

MONDHYGIËNE PRAKTIJK BABBERICH GEOPEND !!

Inwoneropening mondhygiene 2s van Babberich en de omliggende plaatsen kunnen wat betreft de Mondzorg vanaf nu ook terecht in de nieuwe Mondhygiëne Praktijk gevestigd Babborgaplein 2 in Babberich.
Vrijdagmiddag 8 september om 13 uur vond onder grote belangstelling de officiële opening plaats, vol trots vertelde de mondhygiëniste Mw. Eldina Bosnjakovic dat ze voor deze locatie in het centrum van Babberich had gekozen, gezien de ligging, de bereikbaarheid, het parkeren en omringd door plaatsen zowel uit gemeente Zevenaar als Montferland. Ze vertelde verder dat ze al 12 jaar ervaring achter de rug heeft en in deze praktijk met de moderne en nieuwste EMS GBT apparatuur gaat werken om de behandeling voor haar patiënten nog comfortabeler te maken. Bij deze praktijk kunnen zowel kinderen, volwassenen en ouderen terecht voor mondhygiënediensten, de praktijk is rolstoel toegankelijk en er is een lift aanwezig.
Wethouder Stef Bijl van de gemeente Zevenaar ging in zijn toespraak in op de leefbaarheid in dorpen, hij noemde Babberich welke nu al een fysiotherapie heeft en wellicht binnenkort een heus medisch centrum en dat allemaal met het Kulturhus de Borg, de Gymlocatie, het IKC Fransciscus, kapperszaak Knippen & Zo , Supermarkt COOP in één gebouw gelegen aan het Babborgaplein, dus een prachtig centrum voor een dorp. Deze mondzorgpraktijk voorziet in een behoefte en is een aanwinst in de medische sector ook voor de omliggende plaatsen. Daarna verrichtte hij samen met Eldina de officiële openingshandeling middels het doorknippen van een lint, toepasselijk hetgeen de start betekent van een geopende praktijk waar de vele klanten/patiënten van harte welkom zijn.

Lees meer...

IKC FRANCISCUS BABBERICH – OFFICIEEL GEOPEND !!

Vrijdagmiddag 1 septem230901 i.k.c.   opening dsc1075 10 steinmar polman aangepastber om 12.45 uur was het dan zover, de feestelijke en officiële opening van ons IKC FRANCISCUS BABBERICH.
Vooraf waren door de directie, de leerkrachten, de ouderraad en de vele vrijwilligers de juiste voorbereidingen getroffen, rekening houdend met de (toen) wisselende weersomstandigheden. Zodat het feest zowel buiten als binnen kon plaatsvinden.
De belangstelling was groot van ouders, verzorgers en anderen en ook vele genodigden waaronder o.m. bestuurders Liemers Novum, bestuurders SUB de Borg en Dorpsraad Babberich, wethouder Bart Kagei Gemeente Zevenaar
Mw. Eva van de Berg directeur onderwijs, Mw. Jolanda van Essen, vestigingsmanager Kinderopvang Humankind hadden de regie in handen en openden deze belangrijke middag voor het onderwijs en kinderopvang in Babberich. De vrijwilligers van het IKC Franciscus en van het SUB Stichting Uitvoerend Beheer de Borg, hadden de grote zaal omgetoverd in de juiste ambiance.

Lees meer...

Zonovergoten start Schuttersfeest Gilde St. Jan 2023 !

raymond 2023 24Het Schuttersfeest is nog steeds een echt volksfeest, overal waar maar kon grote belangstelling zoals bij Huis den Dijk, bij Kasteel Halsaf, in en bij Kulturhus de Borg , tijdens het Koningschieten,  bij de prachtige erebogen, meer dan uitstekend zonnig en warm weer en iedereen in opperbeste stemming.

Begonnen 1 september met de “generale”,  zaterdag 2 september de erebogen bouwen en versieren, zondag 3 september het altijd spannende Vogel- en Koningschieten. Raymond Schipper loste het beslissende schot en werd voor het tweede jaar Koning van Gilde St. Jan en vormt samen met Vera het Koningspaar, Iris Worm de nieuwe Jeugdkoningin . Zij zullen deze 3 dagen voorop gaan in het feestgedruis en ook tijdens het 150 jarig jubileum in 2024.

Wij feliciteren Raymon, Vera en Iris en wensen heel Babberich prachtige dagen, Schuttersfeest is het grootste verbroederingsfeest in Babberich, hulde aan het Gilde St. Jan met de trouwe partners Drumfanfare St. Jan en Harmonie St. Franciscus. In het fotoalbum zie je meer foto's.

Start pupillentrainingen SV Babberich Veelbelovend !

“ Kinderen maken kennis met SV Babberich “een aansprekende kop in de Gelderlander over de start van de pupillen trainingen en sporten/bewegen op het sportpark de Buitenboom van de SV Babberich. Ondanks sterk wisselende weersomstandigheden en vakanties waren bij de eerste training toch maar liefst 12 kinderen gekomen om de eerste training mee  te maken, de training onder bezielende leiding van de zeer ervaren Babberichse voetbaltrainer Willi van Bindsbergen met assistentie van Theo Polman.

De start is veel belovend, het enthousiasme bij de kinderen is groot, ze kunnen immers weer trainen in hun eigen dorp, op hun eigen sportpark van de rood-witte SV en zo wellicht de SV weer aan pupillen en jeugdteams gaan helpen.

In augustus zijn de tweewekelijkse trainingen op dinsdag en donderdag tot en met 25 augustus van 11-12 uur en vervolgens gaat Willi van Bindsbergen door met deze pupillen trainingen op de woensdagmiddag 6, 13, 20 en 27 september maar dan van 14.30 – 15.30 uur, altijd op het sportpark de Buitenboom.

Nu doorpakken met dit prachtige project voor de kinderen van Babberich maar mag ook uit de omliggende dorpen, ze zijn allemaal van harte welkom. Kinderen moeten weer plezier krijgen in voetballen, sporten en bewegen en Willi is daarvoor de juiste man met zijn charisma en grote ervaring.

8 augustus was een echt voetbalfeest, een begin naar we allemaal hopen naar weer pupillen- en jeugdvoetbal bij de SV Babberich. U wordt middels de nieuwsbrief over de pupillentrainingen geheel op de hoogte gehouwen wat betreft data en ontwikkelingen.

Ik wens Willi, Theo én natuurlijk onze kinderen veel plezier en succes, de SV Babberich verdient het, vind ik.

Uitnodiging nieuwjaarsreceptie Babberich

Op zondag 8 januari 2023 wordt de traditionele nieuwjaarsreceptie voor Babberich gehouden in Kulturhus de Borg, Babborgaplein 3A.

Voor, tijdens en na deze nieuwjaarsreceptie heeft de Dorpsraad Babberich een mooi programma samengesteld, met muziek, hapjes en drankjes.

De nieuwjaarsreceptie is bestemd voor iedereen en u bent allemaal van harte welkom, 14.00-16.30 uur, toegang is gratis.

Programma:

1. Vooraf aan de receptie vanaf 13.00 uur:
Op de Babborgaplein, optreden van de MidwinterhoornblazersNieuwjaarsreceptie2023

2. Receptie 14.00-14.30 uur
Iedereen ontvangt consumptiebonnen
Koffie/thee met wat lekkers
Elkaar de nieuwjaarswensen overbrengen

3. 14.30- 15.00 uur
Iedereen wordt een glas prosecco aangeboden
Nieuwjaarstoespraak voorzitter Willy van Dinther
Bekendmaking en huldiging vrijwilliger van het jaar

4. 15.00-15.25 uur
Optreden jeugd dweilorkest Ales Fekeert

5. 15.30-16.00 uur
Muziek door DJ Peter Hendriks

6. 16.00-16.25 uur
Optreden jeugd dweilorkest Ales Fekeert

7. 16.30 uur
Einde receptie en optreden van de Midwinterhoornblazers


U bent allen uitgenodigd en bent van harte welkom.

Jaarlijkse collecte bijdrage aan de Dorpsraad Babberich

Beste dorpsgenoten, 

Normaliter komen wij in de 3e week van de maand juni , tegelijk met het afgeven van onze nieuwsbrief, bij aan de deur om aan u een vrijwillige bijdrage te vragen voor ons werk ten behoeve van de leefbaarheid en welzijn in ons dorp, wij zijn erg verheugd dat u ons ieder jaar royaal geldelijk heeft gesteund om ons vrijwilligerswerk te kunnen uitvoeren.
Echter het is coronavirus tijd en dan zijn er beperkingen, we mogen wel de nieuwsbrief in uw brievenbus doen maar niet tegelijk aanbellen met onze collectebus voor een door ons zeer gewaardeerde vrijwillige bijdrage.
Vandaar dat wij nu aan u vragen om A.U.B. uw vrijwillige bijdrage deze keer aan ons over te maken, u kunt dit doen op rekening NL13 RABO 0304 8547 19 t.n.v. Dorpsraad-Babberich onder vermelding : bijdrage 2020.
Uw Dorpsraad-Babberich hoopt dat u ons ook dit jaar weer wilt helpen met uw geldelijke bijdrage. Wij zullen met alle vrijwilligers ons uiterste best blijven doen voor de leefbaarheid in ons dorp, u kunt allemaal op ons rekenen, dat weet u, mogen wij ook nu weer op u rekenen. DANK U WEL.


Willy van Dinther, voorzitter

Agenda

Vind ons op Facebook